Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τσικνοπέμπτη: λαχταριστές συνταγές για σήμερα!

TΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ
Όπως καταλαβαίνεις η Τσικνοπέμπτη είναι μόνο η αφορμή για να απολαύσεις ψητές λιχουδιές!
"Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία του ψησίματος στα κάρβουνα" επισημαίνει ο διαιτολόγος.
- Διατήρησε τη σωστή απόσταση μεταξύ φωτιάς και κρέατος. Ποτέ δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα... Αν δεν τηρείται η σωστή τιμή απόστασης μεταξύ τροφίμου και φωτιάς, τότε το τρόφιμο καίγεται πιο γρήγορα, αλλοιώνεται πιο γρήγορα και ενδεχομένως αναπτύσσει διάφορες καρκινογόνες ουσίες.
- Φρόντισε η φωτιά σου να έχει "χωνέψει" καλά πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο. Όταν τα κάρβουνα καούν καλά δεν αναδύουν ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό σου.
- Ρίξε μπόλικο λεμόνι στα κρέατα αφού ψηθούν. Δεν είναι μόνο η γεύση του, αλλά και οι αντισηπτικές του ιδιότητες που θα καταστρέψουν τυχόν μικροοργανισμούς.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ
Θα ανάψεις που θα ανάψεις φωτιά, δεν προγραμματίζεις να ετοιμάσεις ολόκληρο το μενού στα κάρβουνα;
Είναι ένας έξυπνος τρόπος να είσαι πάντα μαζί με την παρέα και να μην "τρως" την ώρα σου στην κουζίνα, όσο η παρέα σου διασκεδάζει.
Άλλωστε ορεκτικό, κυρίως πιάτο και σαλάτες αναδεικνύουν τη γεύση τους στο έπακρο αν περάσουν από τα κάρβουνα.

Barbecue Tip: Υπολόγισε πως θα χρειαστείς 1 κιλό κάρβουνα για κάθε 1 κιλό κρέατος. Φρόντισε όπως είπαμε να κάτσει η φωτιά και να "χωνέψουν" καλά τα κάρβουνα. Αν από το λίπος φουντώσει και πάλι η φωτιά, λίγο ξίδι θα σε βοηθήσει να τη σβήσει.

Barbecue Tip: Άφησε τη σχάρα πάνω στη φωτιά να κάψει καλά πριν βάλεις το κρέας ή τα λαχανικά. Έτσι δεν θα κολλήσουν επάνω και θα ψηθούν τέλεια χωρίς να διαλυθούν.

Barbecue Tip: Δεν τρυπάμε ποτέ τα κρέατα με πηρούνα για να τα γυρίσουμε, γιατί έτσι θα χάσουν τα υγρά τους και θα στεγνώσουν. Προτίμησε μια λαβίδα για να τα γυρίσεις...

Barbecue Tip: Για να ψήσεις τα λαχανικά κράτησε στο μυαλό σου πως ντομάτες και πλευρώτους πρέπει να βγουν πρώτα από τη φωτιά. Στο τέλος θα βγουν οι πιπεριές που πρέπει να μαυρίσουν ομοιόμορφα, για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Λευτέρη Σαββίδη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια