Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Του εμφυτεύτηκαν νέα μάτια

Ο Guo Bin που του αφαιρέθηκαν οι βολβοί των ματιών χαμογελάει ξανά
Του εμφυτεύτηκαν από ειδικευμένη ομάδα ιατρών νέα μάτια
H παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε με την ιστορία του μικρού αγοριού από το Χόνγκ Κόνγκ που είχε βρεθεί σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του μέσα στα αίματα και με τα μάτια του βγαλμένα, από την ίδια του τη θεία.
Η Zhang Huiying, θεία του Guo Bin, έβαλε τέλος στη ζωή της έξι ημέρες μετά την επίθεση κατά του αγοριού, πηδώντας σε ένα πηγάδι, με τις αρχές να υποψιάζονται πως όλα έγιναν εξαιτίας ενδοοικογενειακών διαφορών της γυναίκας με τους γονείς του παιδιού.
Τώρα ο μικρός ήλθε στην επικαιρότητα με τον παγκόσμιο Τύπο να αναφέρεται στο «αίσιο τέλος» της απίστευτης περιπέτειας του μικρού Guo.
Το παιδί μετά την κινητοποίηση των αρχών, που συγκέντρωσαν τα χρήματα, κατάφερε να υποβληθεί σε μια επέμβαση από τον ειδικό χειρούργο του Χονγκ Κονγκ, Dennis Lam Shun-Chiu.
Ο μικρός που δεν ξαναβρήκε την όρασή του, έχει πλέον ένα ζευγάρι γυάλινα μάτια που μοιάζουν με αληθινά και ξαναβρήκε το χαμένο του χαμόγελο, αφού εμφανισιακά τουλάχιστον μοιάζει πλέον με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του...
«Το όνειρο της ζωής μου είναι ο γιος μου να μπορέσει να ξαναβρεί την όρασή του και να μην ζήσει για πάντα στο σκοτάδι» δήλωσε η μητέρα του Wang Wenli, που δεν έχει χάσει τις ελπίδες της.
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, και οι πιθανότητες το παιδί να ξαναβρεί το φως του, μπορεί να είναι μηδαμινές, όμως δεν αποκλείεται στο μέλλον η επιστήμη να ανακαλύψει τον τρόπο για να κάνουν το όνειρό του πραγματικότητα.
Προς το παρόν ο μικρός Guo Bin παρακολουθείται από μια ομάδα ειδικευμένων ιατρών που τον βοηθούν να μάθει να κινείται ακόμα και αν δεν μπορεί να βλέπει. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια