Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσοι μάγοι επισκέφθηκαν τον Ιησού;

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, τρεις μάγοι επισκέφθηκαν τον Χριστό προσφέροντας του δώρα (χρυσό, λιβάνι και σμύρνα).

Πόσοι όμως ήταν πραγματικά οι μάγοι;
Ανατρέχοντας στα Ευαγγέλια, η μόνη αναφορά για το γεγονός της γέννησης του Χριστού είναι στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.
Εκεί όμως δεν αναφέρεται καθόλου ο αριθμός των μάγων που ήταν παρόντες κατά την γέννηση.
Επειδή τα δώρα που δόθηκαν στον Ιησού ήταν τρία, επικράτησε λανθασμένα το συμπέρασμα ότι και οι μάγοι ήταν τρεις.
Οι μάγοι (συχνά αναφέρονται ως σοφοί ή βασιλείς), ξεκίνησαν από την ανατολή για να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Χριστό ακολουθώντας το άστρο της Βηθλεέμ.
Η ελληνική λέξη μάγος (τα ελληνικά ήταν η γλώσσα γραφής των Ευαγγελίων), προέρχεται από την περσική «maguŝ», που με τη σειρά της προέρχεται από την αβεστική (γλώσσα του Ζοροαστρισμού) «magâunô».
Η λέξη αναφερόταν σε μια κάστα ιερέων, που παρατηρούσαν συστηματικά τα άστρα και απέκτησαν μεγάλη φήμη για την ικανότητά τους αυτή.
Σύμφωνα με την παράδοση της ανατολής ταξίδευαν σε ομάδες των 12.
Τα συμπεράσματα δικά σου...

Την ιστορική ύπαρξη των 3 Μάγων (ότι ήταν 3 και ήταν περσικής καταγωγής) την επιβεβαιώνει ο Μάρκο Πόλο και όχι η υπόθεση ότι τα δώρα ήταν 3 άρα 3 και οι Μάγοι,Στο μνημειώδες έργο του Μάρκο Πόλο που περιγράφει τα ταξίδια του, υπάρχει μια καταπληκτική αναφορά στους Μάγους της Ανατολής. Ντόπιοι κάτοικοι σε μια μικρή πόλη της Περσίας, τη Σάβε (Saveh), που βρίσκεται περίπου 125 χιλιόμετρα Ν.Δ της Τεχεράνης, έδειξαν με υπερηφάνεια στο Μάρκο Πόλο -στο ταξίδι του προς τη Κίνα το 1271 μ.Χ.- τους τάφους των τριών Μάγων. Ήταν θαμμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο σε περίτεχνα μαυσωλεία και μάλιστα τα σώματα τους ήταν διατηρημένα τόσο καλά που υπήρχαν ακόμη μαλλιά και γένια στα πρόσωπα τους. Δηλαδή τα αγιοποιημένα σώματα τους είχαν διατηρηθεί για δεκατρείς ολόκληρους αιώνες σχεδόν ανέπαφα!!!
Φιλικά
Σωτήρης Σοφιάς
Συγγραφέας του ΚΩΔΙΚΑ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια