Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιάννης Καλαμίτσης 1939-2013

Γέννηση: 31 Οκτωβρίου 1939, Πειραιάς
Απεβίωσε: 3 Νοεμβρίου 2013, Μελίσσια
Θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Καλαμίτσης.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης, που τα τελευταία χρόνια έλεγε την "καλημέρα" του από τη συχνότητα του Real fm έχασε τη μάχη με τη νεφρική ανεπάρκεια που πολλούς μήνες είχε επηρεάσει γενικότερα την υγεία του.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και, αρχικά, ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, δουλεύοντας ως έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων.
Άρχισε τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά, σύντομα εγκατέλειψε.
Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία.
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.
Από το 1990 παρουσίαζε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου (Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σ' αγαπώ, Χώμα Ελληνικό κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης)

Ο Γιάννης Καλαμίτσης για την UNICEF εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια