Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποια φαγητά καταστρέφουν το μυαλό

Υπάρχουν ένα σωρό τροφές που κάνουν κακό στο μυαλό. Οι ειδικοί προειδοποιούν!

Ζάχαρη και γλυκά
Κάνουν κακό στον οργανισμό και προσθέτουν κιλά, ενώ κάνουν κακό και στο μυαλό. Η χρόνια κατανάλωση ζάχαρης φέρνει επιπλοκές στη μνήμη, κάτι που μειώνει την ικανότητά μας να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ κάνει κακό σε όλο μας το σώμα. Η κατανάλωσή του θολώνει μνήμες και λογική. Άλλωστε, πόσοι δεν θυμούνταν πού ήταν το σπίτι τους μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ; Ας μη μιλήσουμε καν για την επόμενη μέρα του hangover…

Junk Food
Mια πρόσφατη έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έδειξε πως το γρήγορο φαγητό επηρεάζει χημικά το μυαλό μας και οδηγεί στην κατάθλιψη και στο στρες. Ακόμα, μπορεί να επηρεάσει την ντοπαμίνη και την καλή μας διάθεση – κάτι που αλλάζει μόλις σταματήσετε την κατανάλωσή του.

Τηγανητά και προτηγανισμένα/προμαγειρεμένα φαγητά
Τα χημικά, τα πρόσθετα, οι τεχνητές γεύσεις, τα συντηρητικά και όλα αυτά που κάνουν (κακά τα ψέματα) νόστιμα τα φαγητά, κάνουν εκτός των άλλων και κακό στο μυαλό, καταστρέφοντας τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.

Αλατισμένα φαγητά
Επηρεάζουν την πίεση του αίματος και κάνουν τρομερό κακό στην καρδιά, ενώ αλλοιώνουν και τη λογική μας.

Τρανς λιπαρά
Εκτός από τα προβλήματα στην καρδιά και τη χοληστερίνη, κάνουν κακό στο μυαλό, μειώνοντας το χρόνο των αντανακλαστικών μας.
www.athensparty.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια