Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Τράπεζα της Ελλάδος τιμά την Κική Δημουλά

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τιμητική εκδήλωση για την ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) αύριο, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στο κεντρικό κτήριο της Τράπεζας (Ελ. Βενιζέλου 21).
Για την ποιήτρια θα μιλήσει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, ο ακαδημαϊκός Νάσος Βαγενάς, ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης και η Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, μεταφράστρια των έργων της Κικής Δημουλά στην αγγλική γλώσσα.
Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της ΤτΕ 
εξέδωσε συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού της τράπεζας «Ο κύκλος», 
με κείμενα της ποιήτριας 
από την εποχή που η ίδια αρθρογραφούσε στο περιοδικό.
 Με αφορμή το αφιέρωμα, το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της ΤτΕ εξέδωσε συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού της τράπεζας «Ο κύκλος», με κείμενα της ποιήτριας από την εποχή που η ίδια αρθρογραφούσε στο περιοδικό με το πατρικό της όνομα, ως Βασιλική Ράδου, καθώς η Κική Δημουλά είχε εργαστεί επί 25 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος, από το 1949 έως το 1974.
Αγαπημένα ποιήματα της Κικής Δημουλά θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Δημήτρης Καταλειφός. Παράλληλα, θα προβληθούν αποσπάσματα από την εκπομπή «Μονόγραμμα», που είναι αφιερωμένη στη σημαντική ελληνίδα ποιήτρια.
naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια