Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Aσθενής με Άσπεργκερ δικαιούται να αποφασίζει

To Aνώτατο Δικαστήριο του Μεξικού σε μία απόφαση-σταθμό, δικαίωσε τον 25χρονο Ρικάρντο Αλντάιρ, ο οποίος πάσχει από το Σύνδρομο Άσμπεργκερ, μια μορφή Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμού, αποφασίζοντας ότι ο νεαρός...

μπορεί να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του χωρίς να χρειαστεί να πάρει τη συγκατάθεση των γονιών του.
«Θέλω να έχω το δικαίωμα να αποφασίζω τι θα κάνω, πού θα πάω, πού και με ποιον θέλω να ζήσω ή να ταξιδέψω, πού θα δουλέψω ή θα σπουδάσω», τόνισε ο 25χρονος στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει ευρύτερα τα δικαιώματα των ανθρώπων με αυτισμό στη Λατινική Αμερική.
Η μεξικανική νομοθεσία, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, δυσκολεύει αρκετά για τους ανθρώπους με σύνδρομο Άσμπεργκερ ή άλλες μορφές αυτισμού απλές αποφάσεις, όπως η αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, η εγγραφή σε πανεπιστήμιο ή η κατάθεση αίτησης για έκδοση άδειας οδήγησης.
Η μάχη του Ρικάρντο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ενώ η μητέρα του, Λετίσια Ρόμπλες, τον υποστήριζε σε αυτόν του τον αγώνα.
«Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα αναγκών. Αλλά παιδιά χρειάζονται περισσότερη προστασία, άλλα λιγότερη. Το ζητούμενο είναι στο κάθε παιδί να δίνεις αυτό που πραγματικά χρειάζεται», τονίζει η ίδια.
 in2life.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια