Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νόμος να προστατευτ​ούν τα παιδιά των celebritie​s από φωτογράφου​ς

Μπλόκο στους παπαράτσι του Λος Άντζελες που κυνηγούν τα παιδιά των διασήμων φιλοδοξεί να βάλει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζερι Μπράουν που υπέγραψε διάταγμα το οποίο κάνει πιο αυστηρό τον νόμο για τη φωτογράφιση παιδιών, τα οποία συνήθως πέφτουν θύματα "κυνηγητού" από τους....

φωτογράφους.
Στην προσπάθεια για νέες διατάξεις είχαν πρωτοστατήσει η Τζένιφερ Γκάρνερ και η Χάλι Μπέρι, οι οποίες έχουν τρέξει πολλές φορές προκειμένου να αποφύγουν του φωτογράφους. Οι δύο σταρ κατέθεσαν μάλιστα σε επιτροπή της πολιτειακής βουλής για τις εμπειρίες τους ζητώντας την αυστηροποίηση του νόμου.
Η ρύθμιση που κατατέθηκε από τον πολιτειακό γερουσιαστή Κέβιν ντε Λεόν απαγορεύει τη φωτογράφιση ανηλίκων χωρίς τη γονική συναίνεση, ενώ περιορισμοί τίθενται και σε αστυνομικούς ή δικαστές που ανακρίνουν παιδιά σε ό τι αφορά την πίεση που θα μπορούν να τους ασκούν.
"Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι στόχος των μέσων ενημέρωσης ή να υπόκεινται σε πιέσεις" δήλωσε ο Ντε Λεόν, προσθέτοντας ότι ο νέος νόμος θα προστατεύει τα παιδιά, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι γονείς τους".
Οι διατάξεις τίθενται σε εφαρμογή τον Ιανουάριο και βάσει αυτών, όποιος κυνηγά παιδιά παραβαίνοντας τον νόμο θα κινδυνεύει με φυλάκιση έως έναν χρόνο και πρόστιμο έως 10.000 δολάρια.Αν μάλιστα υποτροπιάζει, ποινές και πρόστιμα θα αυξάνονται.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέσα ενημέρωσης της Καλιφόρνιας αντέδρασαν στον νόμο υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ερμηνεύεται με μεγάλη ευρύτητα, γεγονός το οποίο - κατά τη γνώμη τους - αποτελεί συνταγματική παραβίαση του δικαιώματος της συλλογής ειδήσεων.
Συνεργάτες του Ντε Λεόν ωστόσο απαντούν ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, καθώς δεν περιορίζει τη δυνατότητα φωτογράφισης, αλλά θέτει περιορισμούς στη συμπεριφορά των παπαράτσι.
jdoundoulakis@espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια