* Τέσσερα από τα πιο χαρακτηριστικά μικρά ανθοφόρα που μπορούμε να σπείρουμε Οκτώβριο, είτε απευθείας στο έδαφος είτε σε σπορεία, είναι ο πανσές, η μπέλλα, το σκυλάκι και η καλέντουλα.
Η ανθοφορία τους θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο:
* Φυτεύουμε βολβούς για άνθη.
Μόλις εμφανιστούν στην αγορά οι διάφοροι βολβοί, οι κόνδυλοι και τα ριζώματα, τους προμηθευόμαστε είτε μεμονωμένους είτε συσκευασμένους για να τους φυτέψουμε, ώστε να ανθίσουν από τα μέσα του χειμώνα και μετά.
Οι βολβοί αυτοί φυτεύονται με τη μύτη προς τα επάνω και τις ρίζες προς τα κάτω σε βάθος, κατά κανόνα, τριπλάσιο σε σχέση με το ύψος τους.
Όλα τα βολβώδη φυτά ευδοκιμούν τόσο στον κήπο όσο και στη γλάστρα με χώμα "εξωτερικού χώρου", στο οποίο προσθέτουμε πάντοτε λίγη ελαφρόπετρα για να βελτιώσουμε τη στράγγιση του νερού.
* Για διπλή ανθοφορία.
Η πασχαλιά και η γλυσίνα δίνουν ένα δεύτερο, μικρότερο κύμα ανθέων το φθινόπωρο εκτός από το αναμενόμενο, την άνοιξη. Με αυτόν τον τρόπο τα δύο φυτά είναι σαν να θέλουν να μας θυμίσουν ότι αυτή η εποχή είναι μια "μικρή άνοιξη"
Και άλλες συμβουλές
* Τελευταίες λιπάνσεις στα νότια.
Ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβριος, για τη νότια Ελλάδα, μας προσφέρουν τις τελευταίες ευκαιρίες λίπανσης των φυτών σε γλάστρα.
Μετά, θα αρχίσουν το κρύο και οι χειμερινές διακοπές των φυτών. Όπως πάντα, χρησιμοποιούμε για τη θρέψη των αγαπημένων μας καλλωπιστικών κάποιο σκεύασμα, είτε υδατοδιαλυτό σε μορφή σκόνης είτε υγρό.
* Αφαιρούμε τα χόρτα
Μια άλλη συνέπεια του συχνού καλοκαιρινού ποτίσματος στις γλάστρες είναι η εμφάνιση αγριόχορτων. Είναι προτιμότερο να ξεριζώσουμε τα αγριόχορτα που φυτρώνουν στο χώμα με το χέρι πα΄ρα με κάποιο εργαλείο (π.χ. σκαλιστήρι), γιατί τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες έχουν πολλές επιφανειακές ρίζες και η χρήση οποιουδήποτε εργαλείου θα τις τραυματίσει.
* Διώχνουμε τα άλατα από το χώμα των γλαστρών.
Αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε λίγη ώρα με τα ευαίσθητα στα άλατα φυτά, όπως η γαρδένια, η καμέλια, η αζαλέα και η ορτανσία. Τα συχνά ποτίσματα του καλοκαιριού αφήνουν μια καφετί στρώση αλάτων πάνω στο χώμα των γλαστρών. Για να απαλλαγούμε από αυτή, ρίχνουμε στο ποτιστήρι μία κουταλιά της σούπας ξίδι για κάθε λίτρο νερού και ποτίζουμε με αυτό το διάλυμα τα φυτά στις γλάστρες μας.
κτήμα & κήπος
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια