Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρχαία μνημεία που… στέκονται στα πόδια τους

Από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο υπάρχουν κτήρια που δημιουργήθηκαν πολλούς αιώνες πριν, τα οποία δηλώνουν μέχρι σήμερα την παρουσία τους, παραμένοντας στο χώρο όπου κατασκευάστηκαν με λίγες ή περισσότερες φθορές προκειμένου να υπενθυμίζουν στους ντόπιους και ξένους την ιστορία......

Πραγματικά αριστουργήματα Τέχνης και αρχιτεκτονικής, αποτελούν σήμα-κατατεθέν της χώρας όπου βρίσκονται και σπουδαία αξιοθέατα για τους απανταχού τουρίστες. Και επειδή ένα προς ένα έχει τη δική του ιστορία να πει, αξίζει μια βόλτα στα αρχαία μνημεία που υπάρχουν στον κόσμο από τη δημιουργία τους ως σήμερα με ελάχιστες φθορές.
1. Borobudur Temple – Μάγκελανγκ, Ινδονησία
Θεωρείται ως ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός στον κόσμο, που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα.
2. Jokhang Temple – Λάσα, Θιβέτ
Ένας από τους πιο σημαντικούς και ιερούς ναούς των Θιβετιανών και ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα.
3. Stupa I – Σάντσι, Ινδία
Η «Μεγάλη Στούπα» είναι η παλαιότερη πέτρινη δομή στην Ινδία και παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.
4. Castel Sant’Angelo – Ρώμη, Ιταλία
Κάποτε ήταν το ψηλότερο κτήριο στη Ρώμη, αυτό το κάστρο που χτίστηκε αρχικά ως μαυσωλείο για τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό ( 117 μ.Χ. – 138 μ.Χ. ). Σήμερα είναι εθνικό μουσείο.
5. Newgrange – County Meath, Ιρλανδία
Χτισμένο σχεδόν 5.000 χρόνια πριν, το τεράστιο μνημείο ευθυγραμμίζεται για να επιτρέψει το φως να μπει μέσα στους ταφικούς θαλάμους κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο.
6. Παρθενώνας – Αθήνα
Η ναός χτίστηκε το 447 π.Χ., αλλά υπέστη σοβαρές ζημιές από τον πόλεμο του 17ου αιώνα. Από το 1970, η Ελλάδα έχει επενδύσει σε μεγάλες προσπάθειες ανοικοδόμησης προκειμένου να διατηρηθεί αυτό το ιστορικό κτίριο.
7. Porta Nigra – Trier, Γερμανία
Χρονολογείται από το 186 μ.Χ., η πύλη πήρε το όνομά της από τη σκουρόχρωμη πέτρα της κατασκευής.
8. Πυραμίδα Djoser – Σαχάρα Αίγυπτος
Η πυραμίδα χτίστηκε από την 3η Δυναστεία των Κινγκ για να στεγάσει έναν τάφο.
9. Todaji – Nara, Ιαπωνία
Κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ξύλο, ο ιαπωνικός ναός χρονολογείται από το 754 μ.Χ.
10. Αγία Σοφία – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Η ελληνική ορθόδοξη βασιλική που έγινε τζαμί χρονολογείται από το 537 μ.Χ. Όταν βρίσκεται κάποιος στο εσωτερικό, οι αντανακλάσεις του ήλιου δίνουν την εντύπωση ότι ο θόλος αιωρείται.
11. Κολοσσαίο, Ρώμη
Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τιτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Δομιτιανός 80 μ.Χ. Σπουδαίο αμφιθέατρο στη Ρώμη που χωρούσε έως 40.000 θεατές.
perierga

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια