Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βαφή και εγκυμοσύνη

Κάθε γυναίκα πρέπει να αισθάνεται μοναδική, άσχετα με τις φάσεις που περνά στην ζωή της, άσχετα με το βάρος, το ύψος, γενικά την εικόνα την οποία βλέπουν οι άλλοι γύρω της.
Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης η γυναίκα βιώνει μια από τις πιο έντονες συναισθηματικά φάσεις, επηρεάζεται ....

σωματικά αλλά και ψυχικά.
Θα σας αναφέρω τις δικές μου εμπειρίες σε σχέση με την εγκυμοσύνη, όπως τα αποκωδικοποιώ καθημερινά μέσα από την επικοινωνία μου με τον κόσμο που με εμπιστεύεται.
Έχω παρά πολλούς πελάτες και φίλους γιατρούς εδώ και 35 χρόνια που διατηρούμε καταστήματα. Πάντα, λοιπόν, έκανα την ίδια ερώτηση από ενδιαφέρον για τις πελάτισσες μου: “Επιτρέπεται η βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη;” Οι γνώμες πάντα ήταν δύο, οι μεν δεν ήθελαν καν να ακούσουν την λέξη βαφή ή χημικά στο κεφάλι της εγκύου, οι δε έλεγαν ότι μετά τον 4ο – 5ο μήνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Σήμερα οι περισσότερες εταιρίες προϊόντων κομμωτηρίου ακολουθούν τη φιλοσοφία “think green“. Η τεχνολογία καλλυντικών προϊόντων κομμωτηρίου προσπαθεί να δώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Οι εταιρείες κάνουν στροφή σε προϊόντα χωρίς χρήση parabens και αμμωνίας , ενώ γίνονται συνεχώς τεστ από τις εταιρείες για δερματικές αλλεργίες.

Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ πιο ασφαλή σήμερα μιας και η τεχνολογία προχωρά οι διατάξεις σχετικά και οι ευρωπαίες οδηγίες γίνονται πιο αυστηρές και τους υποχρεώνουν να δημιουργούν πιο ασφαλή προϊόντα για κάθε επαφή με το δέρμα Συνεπώς μετά τον 4ο-5ο μήνα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη βαφή ή τις ανταύγειες με προϊόντα που χρησιμοποιεί το σύγχρονο κομμωτήριο.
Οι ανταύγειες είναι πραγματικά μια καλή λύση να αλλάξουμε το στυλ μιας εγκύου χωρίς να επηρεάσουμε την κύηση. Αφήνουμε πάντα απόσταση από την ρίζα για να αποφευχθεί η επαφή με το δέρμα και έτσι έχουμε μια ασφαλή λύση.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι να ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας σχετικά με την χρήση του σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Συναντάμε καθημερινά περιπτώσεις γυναικών που σταμάτησαν με δική τους πρωτοβουλία τη χορήγηση σιδήρου, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης του θηλασμού ή και μετά να παρατηρηθεί πολύ έντονη τριχόπτωση τοπικά και ειδικά στα μπροστινά σημεία του μετώπου.
Αν αύριο είχα την τύχη η δική μου γυναίκα να ζήσει αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής, αυτό που θα την συμβούλευα να βάψει τα μαλλιά της μετά τους 4-5 μήνες με ήπια επαγγελματική βαφή χωρίς αμμώνια και να αποφευχθεί η επαφή με το δέρμα ακολουθώντας μια τεχνική με ανταύγειες . Όσες βιώνετε αυτή την εμπειρία, είστε οι απόλυτα υπεύθυνες για την ανάπτυξη αυτού του όμορφου δώρου ζωής. Αξιολογείστε τις ανάγκες σας και βάλτε προτεραιότητες για την εικόνα σας και την εγκυμοσύνη σας. Εύχομαι σε όλες τις αναγνώστριες καλή δύναμη και να θυμάστε ότι υπάρχουν παντού καλοί και κακοί επαγγελματίες. Όλα είναι θέμα επιλογής.
Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος - Hairstylist educator

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια