Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 31-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ»
Όλοι οι φορείς μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, όλα τα άτομα με....

Αυτισμό, Νοητική Αναπηρία, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, οι γονείς και οι οικογένειές τους, θα βρισκόμαστε έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην οδό Σταδίου 29, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στις 11.00’, μαζί με ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα της χώρας, στο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΣΑμεΑ, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο:

«Να σταματήσει η εκτροπή του κοινωνικού ιστού προς την εξαθλίωση, την ανέχεια, την περιθωριοποίηση, που οδηγεί στη δημιουργία ενός κοινωνικού «καιάδα» για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους»!

Οι γονείς, οι οικογένειες και τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, μαζί με τους Συναδέλφους Αναπήρους όλων των κατηγοριών, διεκδικούμε:

Να μην υπάρχει χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και να αναφερθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι τα πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα που χορηγούνται από τους Δήμους της χώρας (προνοιακά, εξωϊδρυματικό), τις Περιφέρειες (διατροφικά επιδόματα) και κάθε δημόσιο φορέα, λόγω του ότι δεν αποτελούν εισόδημα δεν συνυπολογίζονται στο εισοδηματικό κριτήριο και να διασφαλιστεί ότι τα πάσης φύσεως αναπηρικά/προνοιακά επιδόματα δεν θα συνυπολογίζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων.
Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να μην γίνει καμία περαιτέρω μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις συνταξιούχων με αναπηρία και συνταξιούχων που προστατεύουν άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, από1/1/2014.
Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν «φυλακισμένοι» στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.
Άμεση αξιολόγηση από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και η ΕΣΑμεΑ, της 26άμηνης λειτουργίας του θεσμού των ΚΕΠΑ.
Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία .
Τον άμεσο απεγκλωβισμό χιλιάδων Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους από το πρόβλημα του μη εκτελωνισμού των αναπηρικών Ι.Χ. από τα τελωνεία της χώρας που ταλανίζει τα τελευταία δυο χρόνια τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΣΑμεΑ, δηλαδή του θεσμοθετημένου αντιπροσωπευτικού εθνικού φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, στο ΔΣ του ΙΚΑ.

Την Πέμπτη 31/10/2013, κανένα γονεϊκό σωματείο ανοιχτό, καμία γονεϊκή δομή σε λειτουργία, ΟΛΟΙ οι γονεϊκοί φορείς, ΟΛΕΣ οι οικογένειες και ΟΛΑ τα άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες στην Παναναπηρική Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην οδό Σταδίου, στις 11:00’ ενώνουμε τη φωνή και τον αγώνα μας με όλα τα άτομα με αναπηρία!

Είναι ηθικό και εθνικό χρέος ΟΛΩΝ μας να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε μαχητικά το δίκιο μας!!!

Η ανταπόκριση των γονέων και των οικογενειών ΑμεΑ σε αυτό το κάλεσμα πρέπει και θα είναι μαζική!!!

Μαζικά, Ενωτικά, Δυναμικά υπερασπιζόμαστε το Δικαίωμα των παιδιών μας και των οικογενειών μας στη ζωή με αξιοπρέπεια!!!
Για πληροφορίες, επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936577899 και το Γεν. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936577898
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 236, ΑΘΗΝΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Τ.Κ. 163 41
ΤΗΛ. 210-5236501, 210-5230423, ΦΑΞ: 210-5203951 http://www.posgamea.gr, Email: posgamea@otenet.gr
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια