Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Richard Marvin Hansen

Γύρισε όλο τον κόσμο σε μια αναπηρική καρέκλα.
Ο Rick οδήγησε 40.000 χιλιόμετρα, στόχος του ήταν να επιστήσει την προσοχή του κοινού για τα προβλήματα των ατόμων με κάκωση νωτιαίου μυελού, καθώς και η συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα σχετικά με τις ασθένειες αυτές.
Γεννήθηκε το....

1957 στο Πορτ Άλμπερνι, στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας.
Είχε μία υγιή παιδική ηλικία, τον αθλητισμό και αγαπούσε πολύ το ψάρεμα.
Η ζωή του άλλαξε το 1973, όταν ήταν 15 χρονών σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Μετά την επέμβαση, το κάτω μισό του σώματός του είχε παραλύσει.
Επιστρέφοντας σπίτι μετά από εξάμηνη παραμονή στο νοσοκομείο, άρχισε να συνηθίζει στη νέα  ζωή του στην αναπηρική καρέκλα.
Αποφοίτησε από το λύκειο και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (University of British Columbia).
Ενα χρόνο αργότερα ήταν ένας από τους καλύτερους στην ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου σε αναπηρικά καροτσάκια
Ενώ ακόμα ήταν σπουδαστής, κατάλαβε ότι τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία είναι μυριάδες, και παραμένουν έξω από το δημόσιο συμφέρον, και ως εκ τούτου θα πρέπει να εργαστούν μόνοι τους.
Ο Rick ήταν καλός φίλος του Terry Fox, θρύλος στον Καναδά, ιδρυτής του Μαραθωνίου της Ελπίδας. Μαζί έπαιξαν μπάσκετ και μαζί να σκέφθηκαν για το πώς να βελτιώσουν την κατάσταση των ανθρώπων που κάθονται σε αναπηρικές καρέκλες.
Στις 21 Μαρτίου, 1985, ξεκίνησε το ταξίδι του γύρω από τον κόσμο με την ονομασία «Man in Motion" (Man In Tour World Motion).
Πρόκειται για ένα ταξίδι σε μια αναπηρική καρέκλα, ήταν ένα πραγματικό ορόσημο στην ιστορία του αθλήματος,που δεν το έχει κάνει, κανείς ποτέ.
Οδήγησε την αναπηρική του καρέκλα, 40.000 μίλια και επισκέφθηκε 34 χώρες.
Ήταν ένας μακρύς αγώνας 26 μήνες, πολύπλοκος, μερικές φορές απίστευτα δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο - αυτό απέδειξε ο Rick Hansen.
Ξεκίνησε και τελείωσε το ταξίδι του προς Βανκούβερ (Vancouver), επέστρεψε στο σπίτι 22η Μάη του 1987.
Στους δρόμους συγκέντρωσε $ 26 εκατομμύρια που έδωσε για σπουδές στον τομέα του νωτιαίου μυελού ασθενειών, καθώς και την αποκατάσταση και τον αθλητισμό για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Μετά το ταξίδι του, συνέχισε το έργο του, δημιουργώντας το « Ίδρυμα Rick Hansen« ένα ταμείο, το οποίο σήμερα είναι μια σημαντική φιλανθρωπική οργάνωση στον Καναδά αφιερωμένη στα προβλήματα των ατόμων σε αναπηρικές καρέκλες και με ειδικές ανάγκες.
Ο Hansen στέλνει συνεχώς χρήματα για τη μελέτη των παθήσεων του νωτιαίου μυελού και δεν του αφήνει καμία ελπίδα ότι κάποια μέρα οι γιατροί θα μάθουν να κάνουν θαύματα και να σας βάλουν στα πόδια σας, ακόμη και τους πιο απελπισμένους ανθρώπους.
Σήμερα ο Rick Hansen στον Καναδά είναι ένας πραγματικός ήρωας. Τιμήθηκε με το Τάγμα του Καναδά και το Τάγμα της Βρετανικής Κολομβίας, αλλά έχει και πολλά άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου τίτλους επίτιμου διδάκτορα από διάφορα πανεπιστήμια.
Έγραψε δύο βιβλία - «Rick Hansen: Man in Motion» και «7 βήματα για την προσωπική αλλαγή».
Στην ιδιωτική ζωή του είναι παντρεμένος με την πρώην γιατρό του, Amanda Reed και έχουν τρεις κόρες.
Η οικογένεια κατοικεί στο Ρίτσμοντ (Βρετανική Κολούμπια).
Φαίη
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια