Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Dr. Edward Bach 1886-1936 Άγγλος ομοιοπαθητικός

24 Σεπτεμβρίου 1886, Moseley, Ηνωμένο Βασίλειο
Απεβίωσε: 27 Νοεμβρίου 1936

Ποιος ήταν ο Δρ. Μπαχ

Άγγλος ιατρός, ομοιοπαθητικός, βακτηριολόγος και συγγραφέας, γνωστός για την ανάπτυξη μίας σειράς από θεραπείες που ονομάζονται Ανθοϊάματα Μπαχ, μία μορφή εναλλακτικής ιατρικής εμνευσμένη από τις κλασικές ομοιοπαθητικές παραδόσεις.
Το όνομα και η φήμη του Μπαχ πέρασαν στην ιστορία χάρη στα επτά εμβόλια τα οποία ανακάλυψε (Proteus, Dysentery, Morgan, Faecalis alkaligenes, Coli mutabile, Gärtner and Bacillus No. 7).
Ο Έντουαρντ Μπαχ γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1886 στο Μόζλεϊ της Αγγλίας.
Ως παιδί διακρινόταν για την αποφασιστικότητα και την επιμονή του.
Τον διέκρινε επίσης διορατικότητα και ζωτικότητα.
Είχε μεγάλη δύναμη συγκέντρωσης, εξαιρετικό χιούμορ και αγαπούσε πολύ τη φύση.
Η συμπόνια του για κάθε ον που υπέφερε και η επιθυμία του να βοηθήσει τον ώθησαν να γίνει γιατρός.

Τέλειωσε το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκαμ, παίρνοντας σύνθετο δίπλωμα MRCS,LRCP και αργότερα πήρε πτυχία MB,BS και δίπλωμα Υγείας (D.P.H.Camb).

Ως γιατρός, περνούσε ώρες στους θαλάμους παρατηρώντας τους ασθενείς, θέλοντας να ανακαλύψει τη θεραπεία της ασθένειας και όχι να τους ανακουφίσει προσωρινά.
Έβλεπε ότι η θεραπεία ήταν συχνά επίπονη και πίστευε ότι η αληθινή θεραπεία πρέπει να είναι ευγενική, δίχως πόνους, και ευεργετική. Μετά ανά πολλές ανακαλύψεις βασισμένες στην επιστημονική έρευνα και την ενασχόλησή του με την ομοιοπαθητική, ο Δρ Μπαχ, εμπνευσμένος από μια βαθιά εσωτερική γνώση, εμπιστευόμενος την ενόρασή του και βοηθούμενος από μια ιδιαίτερη συναίσθηση αυτών που βίωναν οι ασθενείς του, αναζήτησε και άρχισε να ανακαλύπτει ένα ένα τα μοναδικά 38 ανθοϊάματα.
Ανθρωπισμός και επιστήμη
Για να επιτύχει το στόχο του ο Δρ, Μπαχ εργάστηκε βασιζόμενος σε μεγάλες αλήθειες και πίστευε βαθιά ότι:
* Ο άνθρωπος έχει ψυχή η οποία αποτελεί τον αληθινό του εαυτό.
* Βρισκόμαστε σ αυτόν τον κόσμο για να καλλιεργήσουμε τις αρετές που μας λείπουν, να σβήσουμε κάθε λαθεμένο που έχουμε και να οδηγηθούμε στην τελειότητα.
* Η ψυχή μας, η αληθινή μας ύπαρξη, είναι αθάνατη.
* Αναγνώριζε την ενότητα των πάντων, δημιουργός των οποίων είναι η Αγάπη.
* Όταν υπάρχει αρμονία ανάμεσα στην ψυχή και στην προσωπικότητά μας, βιώνουμε χαρά, ειρήνη, ευτυχία και υγεία. Όταν ο άνθρωπος βγει από το μονοπάτι που του ορίζει η ψυχή, δημιουργούνται δυσαρμονία και ασθένεια.
* Υπάρχουν δύο βασικά λάθη, πρώτα από όλα η απομάκρυνση της προσωπικότητας από την ψυχή και, μετά, η βιαιότητα ή η άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους άλλους, η οποία είναι αδίκημα στην ολότητα.
* Η ασθένεια, λόγω της φύσης της αλλά και λόγω των νόμων στους οποίους υπόκειται, μπορεί όχι μόνο αν αποφευχθεί αλλά και να θεραπευθεί, όχι μόνο με τη χορήγηση φαρμάκων αλλά με την παροχή τέτοιας βοήθειας προς τους πάσχοντες, η οποία θα τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν τα λάθη τους, να αλλάξουν τρόπο ζωής και έτσι να οδηγηθούν στην υγεία και στη χαρά.
* Όπως όλες οι μορφές ενέργειας, έτσι και η ασθένεια υπακούει στο νόμο αιτίας και αποτελέσματοςς. Γενικά οφείλεται σε κάποιο βασικό μας ελάττωμα, που το ανακαλύπτουμε στη βασική μας ιδιοσυγκρασία.
* ΄ Είναι στο χέρι μας να εμποδίσουμε την εξέλιξη της ασθένειας, σταματώντας να κάνουμε ό τι την ενισχύει. Αυτή η επιτυχία συνιστά μια πραγματική νίκη και , όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε απελευθερωθεί, είμαστε ελεύθεροι να βοηθήσουμε και τους άλλους.
* Η πραγματική μελέτη της ασθένειας βρίσκεται στην παρακολούθηση κάθε μεμονωμένου ασθενή, του τρόπου με τον οποίο προσβλήθηκε από την ασθένεια, των αντιδράσεων που επηρέασαν την πορείας, τη σοβαρότητα και τη διάρκειά της.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια