Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ατομικά κέικ κρασιού-σοκολάτας

.
Υλικά
    220 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    130 γραμμάρια κακάο
    450 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
    130 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
    2 βανίλιες
    500 γραμμάρια κόκκινο κρασί
    4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
    1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
    διάφορες σοκολάτες της αρεσκείας σας ψιλοκομμένες και λιωμένες

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Ρίχνω ένα ένα τα αυγά μέσα και περιμένω να ενσωματωθεί το προηγούμενο πριν ρίξω το επόμενο. Προσθέτω τις βανίλιες και σιγά σιγά το κρασί.
ο μείγμα μας θα κόψει μιας και το κρασί είναι πολύ όξινο αλλά δεν μας απασχολεί.
Εντωμεταξύ σε μια λεκάνη περνάμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα αφού τα περάσουμε από κόσκινο.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μίξερ σε δόσεις σιγά σιγά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Αν θέλουμε να το κάνουμε τούρτα καλό θα είναι την τελευταία δόση να την προσθέσουμε με μια σπάτουλα και να την ανακατέψουμε.
Γενικά σε όλα τα κέικ πρέπει να ξέρουμε ότι πρέπει να ανακατεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το αλεύρι για να γίνεται αφράτο το κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί φούρνου 35Χ40 στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό καθώς το βάζουμε μέσα στο κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε κομμάτια για να το διακοσμήσουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια των 5Χ5 εκ και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα.
Σερβίρουμε σε πιάτα ή σε κομμένες λαδόκολλες.
Mικρά μυστικά: Σε όλα τα κέικ πρέπει πάντοτε να ανακατεύουμε λίγο το αλεύρι για να μην αναπτύσσεται η γλουτένη και να μην γίνεται σαν ψωμί!
Chef Άκης Πετρετζίκης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια