Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 εντολές της γιαγιάς Σωσώς για την τέλεια γυναίκα

Κάθε φορά που η γιαγιά Σωσώ παρατηρεί κάποιες συμπεριφορές ή στοιχεία που δεν τις αρέσουν, οι αντιδράσεις της είναι πολύ, μα πολύ, συγκεκριμένες:
Ξινίζει το πρόσωπο της, κι έπειτα, ανάλογα με το πόσο οικείο είναι το άτομο, πράττει αναλόγως (ή κήρυγμα ή κοινωνική κριτική με τις φιλενάδες της).
Μη νομίζεις ότι αυτά είναι πολύ χτυπητά πράγματα.
Είναι λεπτομέρειες, και φυσικά αφορούν τα πάντα-από εσένα μέχρι τον αδέσποτο σκύλο που περνάει από το απέναντι πεζοδρόμιο.
Έτσι, έχουμε και λέμε. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να

  1. Τρως τα νύχια σου. Είναι γρουσουζιά και διώχνει την καλή τύχη.
  2. Έχεις πράγματα αποθηκευμένα κάτω από το κρεββάτι σου, ούτε καν τις παντόφλες για τον ύπνο, γιατί “αυτά τα κάνουν οι γρουσούζες κακονοικοκυρές” όπως υποστηρίζει η ίδια!
  3. Μην έχεις μαγειρέψει για το μεσημεριανό γεύμα μέχρι τις 11 το πρωί. Εννοείται ότι πρέπει να ξέρεις από την προηγούμενη ημέρα τι θα φτιάξεις!
  4. Έχεις πολλά αγόρια. Η γιαγιά Σωσώ είναι φαν των μόνιμων σχέσεων που σκοπό έχουν το γάμο, βεβαίως βεβαίως!
  5. Έχεις σκύλο και να την πλησιάσει. Θα σε αφορίσει. Θα θαυμάσει έναν όμορφο σκυλάκο, αλλά θα πρέπει να είναι καθαρός, περιποιημένος, με πιστοποιητικά ISO εμβολιασμών, αποπαρασιτώσεων μέχρι και από κλίβανο περασμένος, και το πιο περίεργο: να έχει όμορφο λουρί και κολάρο. Γιατί όπως λέει και η ίδια, δείχνει πως θα έντυνε και θα φρόντιζε ο ιδιοκτήτης του το παιδί του!
  6. Χασμουρηθείς, κάνεις γκριμάτσα, δείξεις δυσαρέσκεια ή βαρεθείς για τον παραμικρό λόγο μπροστά σε κόσμο-ειδικά αν είναι τίποτα ξεχασμένοι συγγενείς, γιατί ο κόσμος έχει στόματα και λέει πολλά. Εννοείται ότι όχι μόνο έχεις ξεπεράσει το Ζαμπούνη στο savoir vivre, αλλά έχεις γίνει και πρότυπο συμπεριφοράς. Ναι, η γιαγιά Σωσώ αγαπάει τη ρεκλάμα! Και μετά στο σπίτι ας κάνουμε καραγκιοζιλίκια, δεν υπάρχει πρόβλημα.
  7. Να πεις κάτι άσχημο για τα θεία και άγια μυστήρια της Εκκλησίας! Θα είσαι κατάπτυστη!
  8. Χασμουρηθείς μετά το φαγητό. “Είναι αμαρτία” όπως λέει και ξαναλέει. Μη ρωτάς το γιατί. Δεν εξηγεί, λέει “για να το λένε οι παλιοί κάτι ξέρουν!”.
  9. Να φοράς ασιδέρωτα ρούχα! (Ε, και να με έβλεπες γιαγιακούλι μου καλό σήμερα που είμαι στο γραφείο με ροζ ασιδέρωτο πουκάμισο κατευθείαν από την απλώστρα! Χεχεχε!)
  10. Να βρίζεις. Ειδικά αν είσαι γυναίκα. Μάλιστα, συμφωνώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτό. Δεν είναι όμορφο, δείχνει έλλειψη ευγένειας και όσο κοντινό πρόσωπο σου κι αν είναι το άλλο άτομο, πάλι δεν είναι ωραίο.
joytv
/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια