Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ισχυρός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε νοτίως της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας Ουέλινγκτον, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού Σάουθ Άιλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος.....

περίπου 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ινστιτούτο της Νέας Ζηλανδίας Geonet, που αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθός της ήταν 6 βαθμοί.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγάλης κλίμακας τσουνάμι.

EURONEWSGREEK
Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» τη Νέα Ζηλανδία
Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση, αλλά υπάρχουν ήδη κάποιες πληροφορίες για επιφανειακές ζημιές σε κτήρια εξαιτίας του σεισμού.
REUTERS/ANTHONY PHELPS
Ζημιές σε στέγη εκκλησίας.
Οι σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές διακόπηκαν προσωρινά μέχρι να γίνει έλεγχος στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στα αεροδρόμια. Στο βόρειο τμήμα του Σάουθ Άιλαντ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
Στη Νέα Ζηλανδία έχουν σημειωθεί αρκετοί σεισμοί μετά τον επιφανειακό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών που έπληξε την περιοχή Κάντερμπερι του Σάουθ Άιλαντ, το 2011, και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 200 άνθρωποι και να ισοπεδωθεί η πόλη Κράισττσερτς, η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας.

.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια