Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγγλικά καρτούν: Welly Walks

Διαβάζουμε παιδικά βιβλία στα αγγλικά!
Η βρετανίδα Hannah Ensor είναι καρτουνίστας που γράφει και εικονογραφεί με πολύ χιούμορ και φαντασία παιδικά βιβλία σχετικά με τη ζωή «πάνω στις ρόδες», ορμώμενη από τα δικά της βιώματα ως παραπληγική.
Οι βασικοί χαρακτήρες των βιβλίων της είναι δραστήρια παιδάκια που...

χρησιμοποιούν αναπηρικό κάθισμα και που κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, μέσα από μια χιουμοριστική ματιά, με όλα τα ευτράπελα που προκύπτουν στην πορεία!
Η καρτουνίστας Hannah Ensor
Συγκεκριμένα, τα παιδικά βιβλία «Welly Walks» και «Biscuit Baking» απεικονίζουν παιδιά (σε χαρακτήρες-καρτούν) που χρησιμοποιούν αναπηρικά καθίσματα, και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην κατανόηση του φόβου και της αγωνίας τού να νιώθεις «διαφορετικός» μεγαλώνοντας με μια αναπηρία. Και τα δύο βιβλία είναι πολύ διασκεδαστικά και ιδανικά για παιδάκια 2-5 ετών, καθώς εύκολα τραβούν την προσοχή τους και απομακρύνουν το φόβο της «διαφορετικότητας», μιας το αναπηρικό αμαξίδιο μπαίνει αυτόματα σε δεύτερο πλάνο.

Το παιδικό βιβλίο «Welly Walks»Το βιβλίο «Welly Walks» περιγράφει μια απλή ιστορία, με χιουμοριστικό τρόπο, για δύο παιδιά που πλατσουρίζουν μέσα σε μικρές λιμνούλες, αλλά η μαμά τους είναι μάλλον μεγάλη για παιχνίδι και προσπαθεί να τα προλάβει!
Το παιδικό βιβλίο «Biscuit Baking»
Αντίστοιχα, το «Biscuit Baking» έχει να κάνει με μαγειρέματα, μπισκότα, σοκολάτες, κι άλλες τέτοιες λιχουδιές! Σ’αυτή την ιστορία, τα δυο παιδιά μαζί με τον μπαμπά τους ψήνουν μπισκοτάκια στον φούρνο, αλλά στην πορεία κάνουν μικρές σκανταλιές!

Μέρος από τα έσοδα των βιβλίων της Ensor πηγαίνει στην ενίσχυση φορέων που υποστηρίζουν παιδιά με αναπηρίες, όπως ο βρετανικός οργανισμός Whizz-Kidz.
Περισσότερα για την Hannah Ensor θα βρείτε εδώ: http://stickmancommunications.co.uk και στο twitter: twitter.com/stickmancrips

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια