Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η διατροφή απωθητικό spray για τα κουνούπια

Όλοι μας έχουμε δεχτεί την ''σκληρή'' επίθεση των κουνουπιών, καθώς απολαμβάνουμε το ρομαντικό μας δείπνο, την περατσάδα μας, καθώς απολαμβάνουμε το βραδινό μας μπάνιο και το χειρότερο κατα την διάρκεια του γλυκού ύπνου όπου ο θόρυβος των κουνουπιών μας αναστατώνει και το τσίμπημα μας ξυπνά όχι και τόσο ευχάριστα...
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κουνούπια εντοπίζουν τα θηράματα τους απο την μυρωδιά και όχι εάν είμαστε γλυκοαίματοι ή όχι.
Τα απωθητικά χημικά που χρησιμοποιούμε απωθούν τα κουνούπια όχι γιατί δεν τους αρέσει η μυρωδιά αλλά επειδή οι χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες καμουφλάρουν τη μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα και γαλακτικού οξύ που παράγει το σώμα μας. Όταν χρησιμοποιούμε τα απωθητικά τα κουνούπια μας αφήνουν ήσυχους γιατί δεν μπορούν να μας μυρίσουν.

Η ιδιαίτερη προτίμηση των κουνουπιών σε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων δεν εξαρτάται απο την ομάδα αίματος μας και ούτε στο εάν είναι ''γλυκό'' αλλά απο την χαρακτηριστική μυρωδιά του εκάστοτε ατόμου που χαρακτηρίζεται ως αρωματικό δακτυλικό αποτύπωμα.

Το αρωματικό δακτυλικό αποτύπωμα του κάθε ανθρώπου είναι ένας συνδυασμός απο περίπου 400 διαφορετικές αρωματικές ενώσεις απο τις οποίες οι 30 έχουν την ιδιότητα απόκρυψης. Εάν απο αυτές τις ενώσεις παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο αρωματικό δακτυλικό σας αποτύπωμα τείνει η μυρωδιά σας να σας κάνει λιγότερο ορατά στα κουνούπια. Άλλες ουσίες δρούν ως αρωματικές ενώσεις προσελκυτικές για τα κουνούπια όπου οδηγούν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων όχι μόνο αόρατους ως προς τα κουνούπια αλλά ως μαγνήτες κουνουπιών.

Οπότε η σύνθεση του αρωματικού δακτυλικού μας αποτυπώματος καθορίζει στο εάν τα κουνούπια μας δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση ή όχι.

Μελέτες όμως έχουν δείξει ότι η διατροφή και το τι τρεφόμαστε μπορεί να οδηγήσει να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια. Το σκόρδο αποτελεί παλαιά αλλα κλασσική τροφή για να μην μας τσιμπούν τα κουνούπια για τον λόγο ότι το θείο που εκπέμπεται απο το δέρμα μας μετα την κατανάλωση σκόρδου αποτρέπει το τσίπμημα του κουνουπιού.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια χημείας κα. Anne Helmenstine η κατανάλωση αλμυρών και τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο προσφέρουν στο οργανισμό ιδιαίτερη προστασία από τα κουνούπια, όπως:
Μπανάνα
Γλυκοπατάτα
Παντζάρια
Πατάτα
Αράπικα φυστίκια
Γιαούρτι
Σταφίδες
Μύδια
Κυδώνια
Πιτυρούχα σκευάσματα
Συκώτι
Σκόνη κακάο
Σπανάκι βραστό
Σκόρδο
Ντομάτα
φασόλια
Λάχανο ωμό
Μαρούλι ωμό
Έχοντας κατα νού ότι η τροφή αποτελεί ασπίδα του οργανισμού του ανθρώπου έναντι πολλών παθήσεων ακολουθώντας αυτές τις ιδιαίτερες οδηγιές θα αποφύγετε το ενοχλητικό τσίμπημα των κουνουπιών καισυνάμα θα προστατεύσετε και την υγεία σας απο την μερική ανησυχία απο τον ιό του νείλου που μεταφέρουν τα μολυσματικά κουνούπια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια