Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στο σφυρί το σπίτι του Μίκι

Τι θα λέγατε να είχατε την προσωπική σας Ντίσνεϊλαντ;
Μια έπαυλη στα μέτρα... παιδότοπου με το ελεύθερο της απεριόριστης διασκέδασης;
Με τα δικά σας τρενάκια, αλλά και όλες τις ανέσεις μιας πολυτελούς μονοκατοικίας;
Αν δεν έχετε πρόβλημα να μετακομίσετε στο Λος Αντζελες και την ίδια στιγμή έχετε να διαθέσετε 90 εκατομμύρια δολάρια, τότε....

αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να σπεύσετε, καθώς η προσωπική κατοικία του Γουόλτ Ντίσνεϊ έχει βγει προς πώληση...
Πρόκειται για την οικία Κάρολγουντ που βρίσκεται στους λόφους Χόλμπι του Λος Αντζελες και για πολλά χρόνια στέγαζε την προσωπική «Ντίσνεϊλαντ» του «πατέρα» των πιο φημισμένων παιδικών ηρώων.
Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, μεγάλος λάτρης των αμαξοστοιχιών, είχε ζητήσει την κατασκευή ενός μίνι σιδηροδρόμου για τρένα με ατμομηχανές στις υπόγειες εγκαταστάσεις της κατοικίας του.
Ηταν το 1950 όταν ο μεγιστάνας της ψυχαγωγίας απέκτησε τη δική του αμαξοστοιχία που ήταν κατασκευασμένη σε κλίμακα ενός όγδοου.
Μια μικροσκοπική πόρτα στην πίσω αυλή οδηγούσε σε ένα υπόγειο τούνελ, το οποίο κατέληγε σε μια σιταποθήκη.
Εκεί ο Ντίσνεϊ είχε δημιουργήσει έναν μεγάλο χώρο ελέγχου όπου χειριζόταν τα τρένα του, τα επιδιόρθωνε, προέκτεινε τις ράγες (ξεπερνούσαν τα 780 μέτρα σε μήκος!) και πάνω απ' όλα έβρισκε χρόνο για να χαλαρώνει και να σκέφτεται.
Οσοι τον γνώριζαν καλά, έλεγαν ότι εκεί ακριβώς, στα έγκατα της έπαυλής του, γεννήθηκε και η ιδέα του πρώτου θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας.
Ο πατριάρχης της αυτοκρατορίας Ντίσνεϊ επιθυμούσε από καιρό ένα μέρος, το οποίο όλοι οι φαν των παιδικών ηρώων του θα μπορούσαν να επισκέπτονται προκειμένου να ψυχαγωγηθούν.
Πέντε χρόνια αργότερα, η Ντίσνεϊλαντ άνοιξε τις πόρτες της με μια αμαξοστοιχία πραγματικών διαστάσεων.
Παρά το γεγονός ότι έκτοτε η πολυτελής έπαυλη άλλαξε πολλά χέρια, ακόμη και σήμερα τηρείται μουσείο αφιερωμένο στον μίνι σιδηρόδρομο του Γουόλτ Ντίσνεϊ.
«Η σιταποθήκη χρησίμευε ως εργαστήριο και ως χώρος ηρεμίας για τον Γουόλτ Ντίσνεϊ. Εκεί γεννήθηκε το όραμα του Ντίσνεϊ για ένα θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας οικογενειών, αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Ντίσνεϊλαντ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου «The Agency», μέσω του οποίου διατίθεται το σπίτι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια