Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

O έρωτας περνάει από το στομάχι των ζωδίων

Λένε ότι "ο έρωτας περνάει από το στομάχι". Όταν η γεύση ερεθίζεται, αποδεδειγμένα οδηγεί σε άλλα απείρως πιο ευχάριστα ερεθίσματα. Γεγονός είναι πως ένα απολαυστικό γεύμα συνηθίζεται σαν προοίμιο σκηνών πάθους ...
Για μερικούς εκπροσώπους του Ζωδιακού είναι εντελώς αδιανόητο να κάνουν έρωτα με άδειο στομάχι.
Γνωρίστε, λοιπόν, τις γαστριμαργικές προτιμήσεις του προσώπου (ζωδίου) που διαλέξατε να κατακτήσετε είτε βρίσκεστε σε ρεστοράν είτε στο σπίτι.........
ΚΡΙΟΣ
Ούτε μάγειροι, ούτε καλοφαγάδες: οι σβέλτοι Κριοί μπορεί απλά να επιλέξουν κάποια αλλαγή από τη ρουτίνα τους της «μπουκιάς στο πόδι».Αν σας καλέσει σπίτι του, το δείπνο σίγουρα θα είναι σερβιρισμένο από την πιτσαρία της γειτονιάς με την οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς...Αν μαγειρέψει για σας, θα είναι πατάτες τηγανητές, λουκάνικα και φασόλια.Αν μαγειρέψετε εσείς, μην μπείτε σε μεγάλη φασαρία — το φαγητό είναι το μόνο που δεν περνά από το μυαλό του. Θυμηθείτε: σε όλες τις εμπειρίες τους οι Κριοί επιζητούν νέες γεύσεις και τις προτιμούν κυρίως «καυτές».

ΤΑΥΡΟΣ
Η μουσική θεωρείται ερωτική τροφή, όμως μόνο η «τροφή» θα ενθαρρύνει τον Ταύρο να παίξει συγκεκριμένα «παιχνίδια».Όσοι γεννήθηκαν κάτω απ' αυτόν τον αστερισμό, πρώτον ξέρουν να μαγειρεύουν καλά και δεύτερον να τρωνε με όρεξη Οι γαστριμαργικές και ερωτικές προτιμήσεις τους μπορούν απλά να οριστούν σαν: «Κρέας με πατάτες».Το καλό κρασί είναι απαράβατος όρος για να φτιάξει το κέφι τους και θα χρειαστεί οπωσδήποτε επιδόρπιο πριν μπορέσει να σκεφτεί τι πρόκειται να κάνει μαζί σας. Στους Ταύρους το σεξ είναι ένα βοήθημα στη χώνεψη, ποτέ ένα ορεκτικό. Προσέξτε: Αν το στομάχι του είναι άδειο, οι μόνες απολαύσεις —σαρκικές ή μη— που ενδέχεται να σας παραχωρήσει είναι οράματα «ροσμπίφ».

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το ορντέβρ, τα μικρά τριγωνικά σάντουιτς και τα κοκτέιλ πάρτι είναι σίγουρα «Διδυμικές εφευρέσεις». Όλα αυτά τα μικροπράγματα αποτελούν το «δείπνο» τους. Χαίρονται το φαγητό ακριβώς όπως χαίρονται το σεξ — τσιμπάνε μάλλον παρά πέφτουν με τα μούτρα. Μακροσκελή τετ-α-τετ δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη τους για εναλλαγή, και φαγητό φτιαγμένο από τα χέρια σας τους αφήνει σχεδόν αδιάφορους σε σύγκριση με την αίσθηση του να βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο στο μπιστρό και παίζοντας με το πιρούνι τους να παρατηρούν τα πάντα! Ένα ελαφρό κρασί συνοδευόμενο από ελάχιστο φαγητό και μια ευχάριστη συζήτηση, διανθισμένη με υποψία κουτσομπολιού, συμφωνεί απόλυτα με τα γούστα τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Λατρεύουν τα ρομαντικά δείπνα, που πάντοτε τους ανοίγουν την όρεξη για πιο αισθησιακές απολαύσεις. Μαγειρεύουν με ευχαρίστηση και ικανοποιούνται να μαγειρέψουν για σας. Αν τους καλέσετε για φαγητό — προγραμματίστε κάτι εξωτικό: αλλά πάντα ψαρικό, στρείδια, σούπες με κρέμα και σοροπιαστά γλυκά. Οι Καρκίνοι τρελαίνονται να κάνουν επιδρομές στο ψυγείο μετά τα μεσάνυχτα. Στην πορεία της βραδιάς θα έχει οπωσδήποτε μεταφέρει τις δραστηριότητες του στην κρεβατοκάμαρα, πλην, όμως, ένας Καρκίνος πάντα ξαναγυρίζει στην κουζίνα για τα περισσεύματα — αν βέβαια έχετε κατορθώσει να τον κάνετε να αισθάνεται «σαν στο σπίτι του».

ΛΕΩΝ
Καλόγουστα φαγητά σερβιρισμένα από γοητευτικούς σερβιτόρους «ανοίγουν» την όρεξη τους. Πηγαίνετε τους σε ένα εστιατόριο φημισμένο για το εξαιρετικό του σέρβις και τα καλοβαλμένα, σούπερ περιποιητικά γκαρσόνια. Οι Λέοντες θα ευχαριστηθούν τόσο από την προσοχή που αποσπούν, όσο και από το φαγητό, ενώ εσείς θα «δρέψετε» την πείνα που ξύπνησε μέσα τους καθώς γέμιζαν το στομάχι τους. Το πολυνησιακό φαγητό τους έλκει ιδιαίτερα λόγω της τελετουργικής προετοιμασίας και του εξωτισμού του. Μπορείτε, βέβαια, να τους «ταίσετε» και να τους «ποτίσετε» στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε για κάτι ασυνήθιστο. Οτιδήποτε «φλαμπέ» θα συμπληρώσει τους πύρινους τρόπους τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι συνήθως συντηρητικοί στο φαγητό και όπως δεν πολυτρώνε το κρέας, οι υγιεινές τροφές μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά τους. Αν τα βλαστάρια του άλφα άλφα δεν συμπίπτουν με την αντίληψη σας περί αφροδισιακού γεύματος, ένας Παρθένος μπορεί να σας αλλάξει τα μυαλά. Δεν χρειάζεται να τον υποβάλλετε σε χορτοφαγία — απλά ένα κοτόπουλο στο φούρνο ή μακαρόνια με τυρί είναι βέβαιο ότι θα του αρέσουν. Αποφύγετε τις ανάκατες δύσκολες σάλτσες και μην αισθανθείτε άσκημα, αν δεν επαινέσει εξαιρετικά τη μαγειρική σας.Καλύτερα να φάτε έξω. Αφήστε τους να διαλέξουν το εστιατόριο — αν θέλετε πραγματικά να τους ευχαριστήσετε.

ΖΥΓΟΣ
Τα ακριβά εστιατόρια σαγηνεύουν τις λεπτές ισορροπίες τους το ίδιο μ' ένα «τρυφερό» κυριακάτικο μεσημεριανό μετά από ένα αισθησιακό Σαββατόβραδο. Το φαγητό πρέπει να είναι ποικίλο, και με πολλά γαρνιρίσματα, διαφορετικά θα το ξεχάσει όπως και εσάς. Αρχίστε με γεμιστές αγκινάρες και εάν ο χασάπης σας δεν μπορεί να σας βρει ολόκληρο το παγόνι — τότε σερβίρετε του τις γλώσσες, φυσικά μαγειρεμένες «πηχτή».Τελειώστε με σουφλέ μπανάνας ή με κάποιο φρούτο εκτός εποχής, για να ερεθίσετε τη «χρυσή» τους γεύση.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Κυνήγι και αναποφλοίωτο ρύζι σε απεριόριστες ποσότητες είναι ό,τι πρέπει για έναν «πρωτόγονο».Η όρεξη τους για όλες τις «ζωικές» απολαύσεις είναι απεριόριστη και το φαγητό είναι ένας τρόπος να ξεκλειδώσετε τις λάγνες διαθέσεις τους για το παράδοξο. Είτε τρωτε σπίτι είτε έξω σιγουρευτείτε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι σκοτεινή και έντονα προσωπική. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να εννοήσουν ότι το φαγητό είναι το προοίμιο για μια πολύ μεγάλη νύχτα απολαύσεων. Ο αστακός είναι εξαιρετική ιδέα αλλά και όλα τα θαλασσινά, ανεξαιρέτως, τους αρέσουν. Όπως σαφώς θα έχετε αντιληφθεί, «εσείς» αντιπροσωπεύετε την ιδέα του ιδανικού επιδορπίου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Άφθονο, παραδοσιακό φαγητό τους αντιπροσωπεύει απόλυτα. Φαγητά από μακρινές χώρες είναι η ειδικότης τους — προετοιμαστείτε, λοιπόν, για οτιδήποτε φολκλορικό και εξωτικό: από ουγγαρέζικο γκούλας μέχρι ισπανική παέγια.Ένα φιλικό γεύμα τους κάνει σίγουρα άνετους και συζητήσιμους. Ακόμη ένα πίκνικ ή μπάρμπεκιου, και στο μπαλκόνι, που λέει ο λόγος, θα τους προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από οποιοδήποτε εστιατόριο. Πλούσιο ή παράδοξο είναι τα φαβορί του Τοξότη. Ξεδιπλωθείτε, λοιπόν, πάνω στην κρέμα σαντιγί, αν θέλετε να κερδίσετε την καρδιά του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Μην εκτραχυνθείτε όταν μαγειρέψετε γi' αυτούς. Ένα χορταστικό γεύμα συνήθως τους ευχαριστεί. Τα πολυτελή εστιατόρια με τις τσουχτερές τιμές τους φέρνουν δυσπεψία έστω και αν πληρώνετε εσείς. Χαλαρώνουν και χαίρονται οποιοδήποτε φαγητό, όταν συνοδεύεται από ένα «πλούσιο, δυνατό» κρασί, πλην, όμως, το σεξ δεν είναι γi' αυτούς η λογική συνέχεια ενός χορτάτου στομαχιού. Αν, όμως, επιμένετε να αναμείξετε φαγητό με σεξ, καλέστε τον Αιγόκερω της ζωής σας —έγκαιρα πάντοτε— μετά το γραφείο, για ένα μεταμεσονύκτιο γεύμα: πιθανώς τότε να συλλάβει το νόημα.Μια ποικιλία από διάφορα αλλαντικά μπορεί να κάμψει το συντηρητισμό τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Όταν μαγειρέψουν για σας, θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πιθανή ή απίθανη μέθοδο και εργαλεία κουζίνας για να ετοιμάσουν αυτό το «περίφημο» φαγητό —μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν η κουζίνα τους θα μοιάζει με μηχανουργείο. Λειτουργώντας σαν μια ψυχή με την κουζινομηχανή του των δώδεκα ταχυτήτων, φαντάζεται τον εαυτό του σαν τον πρωτοπόρο των «σεφ».Οτιδήποτε κυκλοφορεί από «ρατατούιγ» μέχρι «ταμπουλέχ» θα το δοκιμάσουν πρώτα σε σας. Για τους Υδροχόους τα γεύματα είναι κοινωνικά γεγονότα μάλλον παρά το προοίμιο για κάτι πιο «ουσιώδες».Να ξέρετε: έτσι και δεν πάρετε την πρωτοβουλία, θα βρεθείτε απλώς να συζητάτε με τις ώρες πίνοντας καφέ.

ΙΧΘΥΕΣ
Καλό φαγητό εννοείται γι’ αυτούς πάντοτε το ψάρι. Αν θέλετε, λοιπόν, να τους κάνετε να σκέφτονται «νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες» μαζί σας και φυσικά πλάι στο κύμα, διαλέξτε απλούστατα ένα εστιατόριο που η σπεσιαλιτέ του να είναι κακαβιά. Προχωρήστε αργά με τους Ιχθείς και ενθαρρύνετε την επιθυμία τους να «τσιμπήσουν» το δόλωμα. Μύδια γιαχνί σβησμένα με άσπρο κρασί ή ακόμη μια ιδέα «Περνό» στις γαρίδες αυξάνουν τη γαστριμαργική τους ευχαρίστηση. Παγωμένα «ντάκιρι» και «λάιμ πάι» προσθέτουν μια ναυτική νότα στο μενού. Η άποψη τους για την τέλεια ερωτική σκηνή είναι ένα αργό, νωχελικό δείπνο. Να θυμάστε ότι η νύχτα γι’ αυτούς αρχίζει μόλις τελειώνει το επιδόρπιο...
Απο τον Κώστα Λεφάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια