Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αμερική Αμερική, είσαι μια χώρα τραγική. - Και μη χειρότερα

Γράφει ο Γ. Καλαμίτσης.
Τέλη της δεκαετίας του ’60 και ο τότε σταρ του τραγουδιού Γιώργος Κοινούσης, τραγουδούσε ένα τραγούδι που ξεκινούσε με τον στίχο «Αμερική Αμερική, είσαι μια χώρα μαγική»…
Λέγοντας «Αμερική», δεν εννοούσε την ήπειρο, αλλά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Κι είναι πράγματι πάμπολλα τα μαγικά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ.....

Τα περισσότερα, όμως, είναι απλές συμπτώσεις.
 Οταν, κάποια στιγμή, ο Μπιλ Κλίντον αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει Παλαιστινιακό Κράτος, λίγοι έδειξαν να ενοχλούνται.
Και πρέπει να ήταν εντελώς συμπτωματικό το ότι, λίγες ημέρες μετά, η Μόνικα Λεβίνσκι βρήκε στην ντουλάπα της ένα λερωμένο μπλε φόρεμά της, θυμήθηκε από πού είχε προέλθει ο λεκές και το ανακοίνωσε: ...
Ο λεκές ήταν από σπέρμα του Προέδρου των ΗΠΑ!
Αυτό που ακολούθησε ήταν αυτό που εμείς οι Ελληνες χαρακτηρίζουμε ως «Χαμός στο ίσιωμα». 
Τα ΜΜΕ κάναν Πάσχα!
Και πέραν από τις διαδικασίες, τις απολογίες, τις συγγνώμες κι όλα τα τέτοια, είχαμε και την εμφάνιση τουλάχιστον άλλων πέντε γυναικών, οι οποίες, όλως αιφνιδίως, θυμήθηκαν ότι και αυτές είχαν τύχει σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Πρόεδρο.
Τον Μάρτιο του 2008, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ελιοτ Σπίτζερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία ενός οργανισμού που λέγεται SEC (Securities and Exchange Commission) και δήλωσε πως θα έβαζε φραγμό στις αυθαιρεσίες των χρηματιστών.
Τις επόμενες ημέρες, εντελώς συμπτωματικά, η σοβαρή εφημερίδα The New York Times ανακαλύπτει ότι ο κυβερνήτης ήταν επί σειρά ετών μέλος μιας ομάδας που λεγόταν «Πόρνες για Διάσημους» και είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με το κολγκέρλ Ασλεϊ Ντουπρ σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Μεϊφλάουερ.
Τα ΜΜΕ πέσαν πάνω τους ως όρνεα κι εκεί μας τελείωσε και ο Σπίτζερ.
Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως ο Ντομινίκ Στρος - Καν είχε προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αυτό τού είχε δημιουργήσει εχθρούς στους τραπεζικούς κύκλους.
Συμπτωματικώς, «βρέθηκε» να έχει βιάσει μία καθαρίστρια του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.
Τα ΜΜΕ το καταχάρηκαν, αποκάλυψαν πως αυτά τα σκάνδαλα τα έκανε πάντα ο Ντομινίκ και μία νεαρά και όμορφη δημοσιογράφος εξομολογήθηκε πως κι εκείνην προσπάθησε να τη βιάσει.
Κι εκεί μας τελείωσε κι ο Ντομινίκ.
Σήμερα, η τρόικα ζητάει να καταργηθεί στη χώρα μας η αντιπολίτευση, ενώ έχει ήδη καταργηθεί η κυβέρνηση.
Αναρωτιέμαι τι θα μάθουμε, ξαφνικά, για τα στελέχη της αντιπολίτευσης που θα αρνηθούν τη συναίνεση.
Το τραγούδι του Κοινούση τελείωνε με τον στίχο «Αμερική Αμερική, είσαι μια χώρα τραγική».
 epirus-ellas
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια