Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ανάληψη του Κυρίου

Μετά την Ανάστασή Του, ο Χριστός έμεινε στη γη σαράντα μέρες και εμφανιζόταν πολλές φορές για να στηρίξει τους μαθητές του.
Την τεσσαρακοστή ημέρα αναλήφθηκε στους ουρανούς με δόξα βασταζόμενος από αγγέλους μπροστά στα μάτια της Θεοτόκου και των Μαθητών του, υποσχόμενος να τους στείλει το Άγιο Πνεύμα.
https://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/05/ascension174.jpg
Η Ανάληψη....έγινε στο Όρος των Ελαιών 40 ημέρες μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Στο Όρος των Ελαιών, στον ίδιο τόπο της αγωνιώδους προσευχής του, συναντήθηκε για τελευταία φορά με τους δικούς του. Μπροστά στα μάτια τους αναλήφθηκε με λαμπρότητα κι επέστρεψε στον Πατέρα του, απ όπου είχε έλθει. Νωρίτερα είχε υποσχεθεί: "Εγώ θα είμαι μαζί σας πάντα ως τη συντέλεια του κόσμου" Ο Χριστός αναλήφθηκε ως Θεάνθρωπος και έκτοτε βρίσκεται για πάντα κοντά στο Θεό. Αυτό σημαίνει ότι η ανθρώπινη φύση του Χριστού αξιώνεται να βρεθεί κοντά στο Θεό, να υπάρχει και να ζει μαζί του. Το γεγονός της Ανάληψης του Κυρίου κατά συνέπεια δίνει στον κάθε άνθρωπο την ελπίδα ότι μπορεί κι αυτός να πλησιάσει στο Θεό, αν με τη ζωή του φανεί αντάξιος αυτής της τιμής (να θεωθεί).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια