Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελεύθερες παραλίες της Αθήνας!

Eπειδή ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο και όλοι ψάχνουμε την κοντινότερη παραλία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση δεν είναι σε όλες δωρεάν.
Το fpress.gr παρουσιάζει τις ελεύθερες παραλίες της Αττικής αλλά και αυτές που έχουν εισιτήριο, για να μην ψάχνετε άσκοπα:

Στα νότια προάστια της Αθήνας, που αναπτύσσονται κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου (από την περιοχή του Π. Φαλήρου ως την Βουλιαγμένη), αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, υπάρχουν δεκάδες οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες, με καθαρά νερά και εύκολη πρόσβαση. Αρκετές από αυτές είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης», που απονέμονται κάθε χρόνο στις ακτές και τις μαρίνες που εκπληρώνουν αυστηρά κριτήρια σχετικά με την καθαριότητα θάλασσας και ακτής, την καλή οργάνωση και ασφάλεια και την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το visitgreece, του υπ. Τουρισμού, οι ελεύθερες παραλίες είναι οι εξής:

Νότια Αττική:
Μπάτης και Edem (Π. Φάληρο), Βουλιαγμένη - Δεύτερο Λιμανάκι, Ανάβυσσος - Eden και Θυμάρι, Σούνιο (ΚΑΠΕ, Λεγραινά, Ναός Ποσειδώνα, Ακτογραμμή Σουνίου-Ποσειδωνία), Νησί Πατρόκλου.

Ανατολική Αττική:
Παραλία Κερατέας (Κακιά Θάλασσα), Πόρτο Ράφτη (Αυλάκι-Αγία Μαρίνα, Ερωτοσπηλιά), Βραυρώνα-Άρτεμις (Χαμολιά, Παραλία Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος), Ραφήνα (Πλαζ Μαρίκες, Κόκκινο Λιμανάκι), Νέα Μάκρη (Ζούμπερι, Μάτι, Παραλία Νέας Μάκρης), Μαραθώνας (Σχινιάς - Καράβι, Δικαστικά, Ραμνούντας, Σέσι).

Βόρεια Αττική:
Ωρωπός (Άγιοι Απόστολοι, Παραλία Κάλαμου, Ωρωπός-Νέα Παλάτια, Πηγαδάκια Χαλκουτσίου).

Δυτική Αττική:
Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, Στραβά, Σχίνος.

Οι οργανωμένες παραλίες (με εισιτήριο) είναι οι εξής:
GrandBeachLagonissi, Αστέρια Seaside, Πλαζ Αστέρα Βουλιαγμένης, Λίμνη Βουλιαγμένης, Αττική Ακτή Βουλιαγμένης, Ακτή Βούλας Α΄, Ακτή Βάρκιζας, Πλαζ Αγίου Κοσμά, Ακτή Βούλας Β’, Άλιμος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια