Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μετρό Θεσσαλονίκης: το 2018

Το 2018 ολοκληρώνεται η επέκταση προς Καλαμαριά – Πέντε νέοι σταθμοί
Τη σύμβαση κατασκευής της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά υπέγραψαν η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε..
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού, 518 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και....

δανειοδοτείται από την ΕΤΕπ.
Το έργο επέκτασης προς την Καλαμαριά προβλέπει πέντε νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής.
Προβλέπονται επίσης οι υποδομές για την μελλοντική επέκταση της Γραμμής προς Αεροδρόμιο, καθώς και η κατασκευή οργανωμένου χώρου Μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στον σταθμό «Μίκρα», ενώ προγραμματίζεται παράλληλα και η κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων στην ίδια θέση.
Με τη λειτουργία της επέκτασης το Μετρό θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά, ενώ καθημερινά θα εξυπηρετούνται περισσότερο από 65.000 επιβάτες.
Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια και θα παραδοθεί σε λειτουργία εντός του 2018.
Σύντομα αναμένεται να προκηρυχθούν και οι μελέτες για την επέκταση του έργου προς τη Σταυρούπολη.
anemoniblog

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια