Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

12 απλοί τρόποι για να χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα

Με λίγες μικρές αλλαγές στη διατροφή σου, μπορείς να χάσεις τα παραπανήσια κιλά χωρίς κόπο:


Δημητριακά
Είναι γνωστό ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όμως δε πρέπει να το παρακάνεις. Οι περισσότεροι τρώμε πολύ περισσότερο από ό,τι χρειάζεται, με αποτέλεσμα να παίρνουμε άσκοπα πολλές θερμίδες. Με –μόλις- 30 γραμμάρια δημητριακών μπορείς να έχεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου. Κι επειδή, όπως λένε, πρώτα χορταίνει το… μάτι κι ύστερα το στομάχι, απλά χρησιμοποίησε ένα μικρότερο μπολ. Έτσι θα δείχνει γεμάτο, κι εσύ θα νιώθεις χορτασμένη.

Τόνος
Απλά αντικατάστησε τον αγαπημένο σου τόνο σε ελαιόλαδο, με τον αντίστοιχο που διατηρείται σε νερό και θα γλιτώσεις 89 θερμίδες.

Σοκολάτα
Δε χρειάζεται να στερηθείς την αγαπημένη σου απόλαυση, αλλά δεν είναι κι απαραίτητο να φας μια τεράστια σοκολάτα. Οι περισσότερες εταιρίες βγάζουν πολλά μεγέθη σοκολάτας, ακόμα και σοκολατάκια. Απόλαυσε, λοιπόν, τη σοκολάτα που σου αρέσει, αλλά σε μίνι μέγεθος, κι έτσι θα γλιτώσεις 180 θερμίδες και 1,7 γραμμάρια λίπους.

Αναψυκτικά
Προτίμησε χυμό χωρίς ζάχαρη, αρωματικό τσάι και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη αντί για κανονικά αναψυκτικά και θα γλιτώσεις πολλές θερμίδες χωρίς να στερηθείς κάποια απόλαυση.

Πέτσα
Και μόνο αφαιρώντας την πέτσα του κοτόπουλου «κερδίζεις» 50 θερμίδες σε κάθε μερίδα.

Ψωμί του τόστ
Με το να διαλέξεις φέτες μεσαίου μεγέθους θα γλιτώσεις 36 θερμίδες σε κάθε τοστάκι, δηλαδή 18 στην κάθε φέτα.

Διάβασε τι περιέχει η κάθε τροφή
Σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα υπάρχει ένα πινακάκι που περιγράφει ακριβώς τα συστατικά τους και τη διατροφική τους αξία. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν τα πινακάκια καταναλώνουν κατά 5% λιγότερες θερμίδες, σε σχέση με αυτούς που τα αγνοούν.

Χρησιμοποίησε μικρό κουτάλι.
Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ έδειξε ότι χρησιμοποιώντας μικρό κουτάλι ή πιρούνι τρως όσο χρειάζεται και δεν το παρακάνεις.

Σούπα
Ξεκινώντας το γεύμα σου με μια σούπα καταναλώνεις πολύ μικρότερη ποσότητα φαγητού στη συνέχεια.

Βάλε όλο σου το φαγητό στο πιάτο
Αντί να βάλεις διάφορα πιάτα με φαγητό στο κέντρο του τραπεζιού, καλύτερα βάλε ό,τι θα φας, από την αρχή στο πιάτο σου. Έτσι, θα έχεις καλύτερο έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνεις και δεν θα το παρακάνεις.

Καρύδια
Φάε καρύδια. Τα καρύδια περιέχουν ελαϊκό οξύ, ένα ακόρεστο λίπος, που περιορίζει την πείνα. Με μόλις 25 γραμμάρια καρυδιών, θα είσαι εντάξει.

Γαλακτοκομικά 0%.
Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, αφού βοηθούν να σπάσει το σωματικό λίπος.
faysbook.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια