Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσο μειώνεται το “χαράτσι” ανά περιοχή

Πόσο μειώνεται το χαράτσι ανά περιοχή σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών;
Ποιο είναι το όφελος για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων;
Πέρα από τους φόρους που θα μειωθούν, τετραπλάσιο θα είναι το όφελος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις ακριβές περιοχές από την μείωση του....

Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών κατά 15% για το 2013, ενώ για τα λαϊκά ακίνητα οι μειώσεις περιορίζονται κάτω από τα 100 ευρώ σε ετησία βάση!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικο­νο­μικών το χαράτσι της ΔΕΗ θα επιβληθεί και το 2013, χωρίς αφορολόγητο αλλά θα είναι μειωμένο κατά 15%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συντελεστές που σήμερα κυμαίνονται από 3 έως 16 ευρώ ανά τ.μ., θα μειωθούν κατά 0,45 έως 2,40 ευρώ ανά τ.μ. για το χαράτσι του 2013. Οι νέοι συντελεστές που θα προκύψουν θα κυμαίνονται από 2,5 έως 13,6 ευρώ ανά τ.μ.

Το χαράτσι θα μετονομαστεί σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και θα συνεχίσει να επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η είσπραξή του θα επιδιωχθεί να γίνει σε 5 διμηνιαίες δόσεις, με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου Ιουνίου 2013 – Μαρτίου 2014. Παράλληλα μέσα στην φετινή χρονιά θα εισπραχθεί και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2013.

Δηλαδή για διαμέρισμα 100 τ.μ. 25ετίας, στο κέντρο της Αθήνας στην Βουλιαγμένη και στο Παλαιό Ψυχικό η μείωση φόρου φτάνει τα 240 ευρώ. Για το ίδιο ακίνητο στη Γλυφάδα το Πόρτο Ράφτη και την Βραυρώνα η μείωση φόρου φτάνει τα 210 ευρώ, ενώ στην Κηφισιά το Παλαιό Φάληρο τον Πειραιά και τη Βούλα οι ελαφρύνσεις φτάνουν στα 180 ευρώ. Χαμηλότερο είναι το όφελος για τον Άλιμο το Μαρούσι το Νέο Ψυχικό το Χαλάνδρι και τη Σαρωνίδα, όπου η μείωση φόρου φτάνει τα 150 ευρώ. Αντίθετα, στον Ωρωπό το Μαρκόπουλο, το Πέραμα και τη Δραπετσώνα οι ελαφρύνσεις φόρου περιορίζονται στα 60 ευρώ!

Δείτε τους πίνακες για τη μείωση στο χαράτσι της ΔΕΗ ανά περιοχή:
 ΑΡΗΣ


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια