Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα

Τα μέλη της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» στη Γαλλία τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου τοποθετώντας αφίσες με ηγέτες ανά τον κόσμο που καταπατούν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων στις χώρες, όπου κυβερνούν.
Στον φετινό κατάλογο περιλαμβάνονται πέντε νέα ονόματα:

Πρόεδρος της Ρωσσίας Πούτιν, Ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping ,  πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Σύμφωνα με τον Κριστόφ Ντελουάρ των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα
“ Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι ακόμα και χώρες που προωθούν την Ελευθερία του Τύπου,όταν πρόκειται για τους συμμάχους τους δεν υπάρχει καμία καταγγελία.’
Επίσης: η οργάνωση Μέτωπο Αλ Νόσρα στη Συρία, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο, οι ένοπλες οργανώσεις του Βαλουχιστάν στο Πακιστάν και οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές των Μαλδίβων.
Σύμφωνα με τον Μπαν Κι Μπουν γενικό γραμματέα του ΟΗΕ
“εκτός αυτών που πλήρωσαν με τη ζωή τους εκατοντάδες δημοσιογράφοι κρατούνται σε φυλακές. Πολλοί μαραζώνουν για χρόνια κάτω από απάνθρωπες συνθήκες ως αποτέλεσμα εικονικών δικών ή χαλκευμένων πληροφοριών.Καταδικάζω όλες αυτές τις επιθέσεις και την καταστολή”
Το 2012 ήταν μια χρονιά βίαιη για τους ανθρώπους του Τύπου, καθώς ο αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν έφτασε τους 90 και έσπασε κάθε ρεκόρ.



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια