Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δημιούργησαν ένα «αφτί» από πλευρικό οστό

Μια πρωτοποριακή επέμβαση αποκαθιστά την ακοή σε όσους υποφέρουν από κληρονομική κώφωση. Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο, η οποία βασίζεται στη χρήση ενός τμήματος πλευρικού οστού και στην τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος οστικής μετάδοσης του ήχου.
Ενδείκνυται για τους ασθενείς που....

δεν είναι σε θέση να φορέσουν ένα συμβατικό εξωτερικό ακουστικό βοήθημα.
Η συσκευή Bonebridge εμφυτεύεται μέσα στο αφτί και βελτιώνει την ακοή αναπαράγοντας τις λειτουργίες του τυμπάνου. «Ενας διακριτικός επεξεργαστής ήχου, ο οποίος προσκολλάται στο κεφάλι του ασθενούς, συλλαμβάνει τα ηχητικά κύματα, τα οποία στη συνέχεια ενισχύονται από το εμφύτευμα και μεταδίδονται στο έσω αφτί μέσω των οστών του κρανίου. Αυτά τα ηχητικά κύματα ερμηνεύονται στη συνέχεια από τον εγκέφαλο ως ήχοι» εξήγησε ο Βρετανός ωτορινολαρυγγολόγος Αλεξ Μπένετ που πραγματοποίησε την επέμβαση με επιτυχία σε έναν από τους πρώτους ασθενείς στη Βρετανία, τον 29χρονο Μπράιαν Χογκ. «Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο που είμαι σίγουρος ότι θα κάνει σημαντική διαφορά στον Μπράιαν, αλλά και σε πολλούς ασθενείς όπως αυτός».

Ο Χογκ γεννήθηκε με το κληρονομικό σύνδρομο Treacher Collins, το οποίο εκδηλώνεται με οστικά ελλείμματα στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό ήταν ακατάλληλος υποψήφιος για τη χρήση συμβατικών ακουστικών βοηθημάτων, καθώς αυτά είναι σχεδιασμένα για να εφαρμόζουν στην κορυφή και τη μέση του αφτιού. «Από τη στιγμή τοποθέτησης του εμφυτεύματος πρόσεξα τεράστια διαφορά στο εύρος των ήχων που μπορώ να ακούω. Η ποιότητα του ήχου έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και μπορώ να ακούσω και ήχους που έρχονται από απόσταση, τους οποίους δεν μπορούσε να συλλάβει το παλιότερο ακουστικό μου βοήθημα» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο ασθενής και προσέθεσε: «Το εμφύτευμα Bonebridge είναι τόσο ελαφρύ, που δεν αισθάνομαι καν το βάρος του. Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ακουστικών μου ικανοτήτων».
«Η καινοτομία του Bonebridge θα αλλάξει σημαντικά τις ζωές των ασθενών. Θεωρούμε αυτή την εξέλιξη μεγάλη επιτυχία. Το Bonebridge αποτελεί το αποτέλεσμα πολλών δεκαετιών εμπειρίας στην ανάπτυξη λύσεων ακουστικών εμφυτευμάτων» τόνισε από τη μεριά του ο δρ Ινγκεμποργκ Χότσμερ, γενικός διευθυντής της εταιρείας MED-EL που σχεδίασε το εμφύτευμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια