Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μηχανισμός του εγκεφάλου καθυστερεί τη γήρανση

Μια σημαντική ανακάλυψη έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι εντόπισαν για πρώτη φορά στον εγκέφαλο πειραματόζωων μηχανισμό, ο οποίος επιβραδύνει τη γήρανση.
Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον φυσιολόγο Ντονγκσένγκ Κάι του Ιατρικού Κολλεγίου Άλμπερτ Αϊνστάιν της Νέας Υόρκης, παρατήρησαν ότι ο μηχανισμός αποτελεί το....

«κέντρο ελέγχου» της γήρανσης.
Πρόκειται για μηχανισμό που βρίσκεται στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και ρυθμίζει την έκκριση διαφόρων ορμονών, παίζοντας σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες της ανάπτυξης, της αναπαραγωγής και του μεταβολισμού.
Με την κατάλληλη «χειραγώγηση» της περιοχής του εγκεφάλου είναι πιθανό οι επιστήμονες να αλλάξουν τη διάρκεια της ζωής του οργανισμού
Οι ερευνητές, πειραματίστηκαν με ποντίκια και κατάφεραν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους κατά 20%.
Όπως παρατηρήθηκε, μία συγκεκριμένη χημική ουσία, η NF-kB ενεργοποιείται περισσότερο στον υποθάλαμο των ποντικιών, καθώς αυτά γερνάνε, αλλά όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν την εν λόγω ουσία, τα πειραματόζωα έζησαν έως 1.100 μέρες, έναντι 600 έως 1.000 ημερών που ζουν κανονικά.
Αντίθετα όταν οι ερευνητές αύξησαν ξανά αυτή την ουσία στον οργανισμό των ποντικιών, όλα πέθαναν το πολύ σε 900 μέρες.
Τα πειράματα έδειξαν ότι, μετά από έξι μήνες που η ουσία NF-kΒ είχε μπλοκαριστεί, όλα τα πειραματόζωα είχαν περισσότερους μυς και πιο πολλή οστική μάζα, μάθαιναν καλύτερα και είχαν υγιέστερο δέρμα, σε σχέση με όσα είχαν δεν είχαν υποβληθεί στη σχετική εγκεφαλική «χειραγώγηση» στον υποθάλαμό τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια