Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σωματότυπος: ποια άσκηση ταιριάζει σε εσένα

Ο σωστός και φυσικά πιο αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης είναι με βάση τις ανάγκες του σώματός.
Επειδή λοιπόν κάθε γυναίκα δεν έχει τις ίδιες αναλογίες, ανακαλύψαμε ποιες ασκήσεις ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο, προκείμενο να προβάλλετε τα δυνατά σας σημεία και να διορθώσετε τις ατέλειές σας:

- Σωματότυπος Μήλο: Πλούσιο στήθος, λίγη κοιλίτσα και περιφέρεια είναι τα χαρακτηριστικά του. Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χάνουν εύκολα βάρος στα πόδια και τα χέρια και δύσκολα στη μέση και την περιφέρεια. Ιδανική γυμναστική είναι ο διάδρομος, το τζόκινγκ, το ποδήλατο και οι ασκήσεις κοιλιακών, ραχιαίων και γλουτών.

- Σωματότυπος Αχλάδι: Στενός κορμός και φαρδιά περιφέρεια. Οι προβληματικές περιοχές είναι τα πόδια και οι γλουτοί. Ιδανική γυμναστική είναι το αερόμπικ, που θα σε ιδρώσει και θα ενισχύσει τις καύσεις.

- Σωματότυπος Κλεψύδρα: Πλούσιες καμπύλες και λεπτή μέση. Οι προβληματικές περιοχές είναι το πίσω μέρος των μηρών, τα οπίσθια, αλλά και οι ώμοι. Ιδανική γυμναστική είναι ασκήσεις ενδυνάμωσης χεριών και ποδιών. Βοηθάει πολύ η γιόγκα και η πιλάτες.

- Σωματότυπος Μπανάνα: Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι αδύνατες με τους ώμους, τη μέση και τους γοφούς να έχουν περίπου το ίδιο πλάτος. Το πρόβλημα είναι ότι το βάρος και το λίπος συγκεντρώνονται κυρίως στα πόδια. Ιδανική γυμναστική είναι οι ασκήσεις ραχιαίων, η τροχαλία –το όργανο των γυμναστηρίων που ανοίγει την πλάτη και ενδυναμώνει τους ώμους, η πιλάτες και η γιόγκα.
radar.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια