Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

CD47: Επιστήμονες βρήκαν φάρμακο που σκοτώσει κάθε είδος καρκίνου

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει το Άγιο Δισκοπότηρο στον πόλεμο κατά του καρκίνου, ένα θαυματουργό φάρμακο που σκοτώνει κάθε είδος καρκινικού όγκου ερχόμενο σε επαφή μαζί του, σύμφωνα με την New York Post .
Το φάρμακο δρα αναστέλλοντας μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD47, σύμφωνα με....

το περιοδικό Science.
Αυτή η πρωτεΐνη παράγεται σε υγιή κύτταρα του αίματος, αλλά οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα παρήγαγαν μία υπέρμετρη ποσότητα της πρωτεΐνης εξαπατόντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα χωρίς έτσι να καταστρέφουν τα επιβλαβή κύτταρα.
Με αυτή την παρατήρηση κατά νου, οι ερευνητές κατασκεύασαν ένα αντίσωμα που μπλοκάρει την καρκινική CD47 , έτσι ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να επιτίθεται στα επικίνδυνα κύτταρα.
Μέχρι σήμερα, οι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει το αντίσωμα σε ποντίκια στα οποία μεταφυτεύθηκαν ανθρώπινοι μαστοί, ωοθήκες, παχύ έντερο, κύστη, εγκέφαλος, ήπαρ και όγκοι του προστάτη. Σε κάθε μία από τις περιπτώσεις το αντίσωμα ανάγκασε το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα.
«Δείξαμε ότι ακόμα και όταν ο όγκος έχει επικρατήσει, το αντίσωμα μπορεί να θεραπεύσει είτε τον όγκο ή να επιβραδύνει την ανάπτυξή του και να αποτρέψει τη μετάσταση», δήλωσε ο βιολόγος Irving Weissman του Stanford University School of Medicine στο Palo Alto της Καλιφόρνια.
Μία παρενέργεια της θεραπείας ήταν ότι τα υγιή κύτταρα υποβλήθηκαν σε βραχυπρόθεσμες επιθέσεις από το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικών, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με τη ζημιά που γίνεται στα καρκινικά κύτταρα . Η ομάδα του Weissman έλαβε πρόσφατα 20 εκατομμύρια δολάρια επιχορήγηση για να μετακινήσει την έρευνά της από τα ποντίκια σε ασφαλές δοκιμές σε ανθρώπους .
 revealedtheninthwave

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια