Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά....για τους παιδόφιλους.

Η συζήτηση για το σεξ είναι ένας πολύ μεγάλος "βραχνάς" για τους ενήλικες.
Οι περισσότεροι περιμένουν τα πρώτα χρόνια της εφηβείας για να κάνουν την πρώτη νύξη και τότε είναι ήδη πολύ αργά γιατί τα παιδιά έχουν ήδη πληροφορηθεί - ή παραπληροφορηθεί - από την τηλεόραση και τους φίλους τους..
Οι ειδικοί, όμως, επισημαίνουν ότι....

η κουβέντα αυτή πρέπει πλέον να γίνεται από τη νηπιακή ηλικία, λόγω και της τρομερής αύξησης κρουσμάτων παιδιφιλίας.
"Ούτως ή αλλιώς, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να
ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία. Υπάρχουν ορισμένα βιβλία που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους σχετικά με το σεξ" λέει η κ.Χριστίνα Σαμαράκη,- συμβουλευτική ψυχολόγος MSc -, "Έπειτα από αυτή την κουβέντα μπορούμε να αναφέρουμε στο παιδί ότι αν κάποτε βρεθεί μόνο του με κάποιον που θα το αγγίξει και θα το κάνει να αισθανθεί άβολα, τότε πρέπει και θέλουμε να έρθει να μας το πει"
Τον τελευταίο καιρό η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις παιδόφιλων από όλη τη χώρα.
Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, επρόκειτο για ανθρώπους υπεράνω κάθε υποψίας, όπως για παράδειγμα δασκάλους, καθηγητές ή ακόμα και γνωστούς γιατρούς.
Αυτό σημαίνει ότι ο παιδόφιλος μπορεί ακόμα να είναι και ένας συγγενής ή φίλος της οικογένειας τον οποίο το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε σε ένα παιδί πέντε ή έξι ετών ακριβώς τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση. 
"Είναι σημαντικό να ξέρουν τι γίνεται γύρω τους. Δεν χρειάζεται όμως να πιστέψουν ότι όλοι είναι κακοί. Τα παιδιά έτσι και αλλιώς διαισθάνονται κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους γονείς ότι πρόκειται για ένα πολύ συναισθηματικά φορτισμένο θέμα. Πρέπει λοιπόν να ενημερώσουμε με ήπιο τρόπο, χωρίς να ξεπεράσουμε τα πολύ λεπτά όρια που υπάρχουν" 
evergou@e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια