Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το σεξ μετά το παιδί

Η οικογένεια αυξήθηκε κατά ένα μέλος. Το οποίο χρειάζεται, εκτός από αγάπη και στοργή, πολλές ώρες φροντίδας και πολλή από την ενεργητικότητα, κυρίως της μητέρας που βρίσκεται μαζί του κάθε στιγμή, αλλά και του πατέρα.

Λένε ότι μετά το πρώτο παιδί ....

τίποτα στη ζωή του ζευγαριού δεν είναι πια το ίδιο, ακόμα και η ευχαρίστηση του σεξ ή και η φυσική προσπάθεια για την αύξηση των μελών της οικογένειας. Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αγγλικό περιοδικό Family Process.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στη Νορβηγία, μια χώρα με σταθερή οικονομία και εξαιρετική στήριξη (και ψυχολογική, αν χρειαστεί) στα νέα ζευγάρια, και το δείγμα ήταν πολύ μεγάλο, σχετικά ρωτήθηκαν 71.000 γυναίκες που μόλις είχαν φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Πολλές απ’ αυτές τις γυναίκες απέκτησαν το παιδί τους εκτός γάμου, αλλά όπως αποδείχτηκε από την έρευνα αυτό δεν επηρέασε καθόλου την πορεία της σχέσης τους με το σύντροφό τους. Η οποία μπορεί να έγινε περισσότερο συντροφική και τρυφερή με την παρουσία του παιδιού, όμως το 76% των γυναικών παραδέχτηκε ότι η παρουσία του παιδιού στο σπίτι αφαίρεσε, ακόμα και υποσυνείδητα, πολλή από τη σεξουαλική ευχαρίστηση που απολάμβανε το ζευγάρι πριν τεκνοποιήσει.
Τι συμβαίνει, λοιπόν; Είναι τόσο συγκεκριμένα τα πράγματα που τα ζευγάρια πρέπει να το πάρουν απόφαση πως δεν θα έχουν πια την ίδια ευχαρίστηση; Κάθε άλλο, προσθέτει η έρευνα. Και προτείνει τέσσερα «βήματα» ώστε να αναθερμανθεί για τα καλά το σεξουαλικό ενδιαφέρον ακόμα και τον δεύτερο μήνα ζωής του παιδιού.

1. Κάντε την κρεβατοκάμαρα «ιερό» μέρος
Το σεξ μετά το παιδίΦυσικά και δεν προτείνετε να παρατάτε το παιδί μόνο του στο σαλόνι ή το δωμάτιό του και να επιδίδεστε σε αχαλίνωτο σεξ όλο το βράδυ, αγνοώντας το κλάμα του. Αλλά η δεδομένη παρουσία του παιδιού δίπλα στο κρεβάτι σας αφαιρεί, και σαν εικόνα, όλη τη σεξουαλικότητα. Οσο κι αν είναι βολικό να μην μετακινείστε πολύ όταν ξυπνάτε το βράδυ για να θηλάσετε, προσπαθήστε να μην μάθετε το παιδί να κοιμάται δίπλα σας. Είναι μία συνήθεια που δύσκολα θα κοπεί και όταν μεγαλώσει. Κοιμίζετέ το έστω και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο δικό του δωμάτιο, στο κρεβατάκι του. Ετσι θα έχετε περισσότερη ώρα, ενώ αυτό κοιμάται, να αναθερμάνετε τη σχέση σας χωρίς να φοβάστε ότι θα το ξυπνήσετε.

2. Ένα χάδι, χίλιες λέξεις
Το σεξ μετά το παιδί
Η μητρότητα (και η πατρότητα) απορροφά σχεδόν όλη μας τη διάθεση να αγκαλιάσουμε, να αγγίξουμε, να φιλήσουμε. Το μωρό, βέβαια, κι όχι τον/την σύντροφό μας. Λάθος. Το παιδί έχει το δικό του ρόλο και φυσικά θα το κοιτάζουμε και θα χαζεύουμε, όμως το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και με τον άνθρωπό μας. Κι όχι μόνο «συμβατικές» αγκαλιές την ώρα που ετοιμάζουμε το γάλα ή κατευθυνόμαστε με την λερωμένη πάνα στον σκουπιδοτενεκέ. Μη φοβάστε τα φευγαλέα και… πολλά υποσχόμενα σεξουαλικά χάδια, ακόμα και μπροστά στο παιδί, δεν έχει ακόμα τη νοημοσύνη να καταλάβει τι βλέπει. Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνετε, ούτε να… δίνετε παράσταση πάνω από το κρεβατάκι, αλλά ένα χάδι μπορεί να ανάψει τα αίματα ακόμα και τις στιγμές που δεν πάει το μυαλό σας.

3. Ορεξη παρά την κούραση
Αν ρωτήσει κανείς ζευγάρια με νεογέννητο παιδί τι τους λείπει περισσότερο, η μόνιμη επωδός είναι «ο ύπνος». Πολλές φορές η εξάντληση που αισθάνεται και η μητέρα και ο πατέρας από τα μικρά διαστήματα ύπνου (ειδικά το διάστημα του θηλασμού) αποβαίνει εναντίον του σεξ, είναι από τα πρώτα πράγματα που «εξοικονομεί» το ζευγάρι για να σπαταλήσει αλλού τις δυνάμεις του. Κι όμως, το σεξ είναι το ίδιο απαραίτητο με την ετοιμασία του φαγητού, την καθημερινή εργασία ή την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Πράγματα κουραστικά, τα οποία όμως κανείς δεν μπορεί να θυσιάσει για χάρη του παιδιού. Τολμήστε το. Θα διαπιστώσετε ότι, ακόμα κι αν αισθάνεστε πτώμα, η όρεξη για σεξ μπορεί να σας δώσει δυνάμεις που δεν πιστεύατε ότι είχατε.

4. Πάμε ραντεβού;
Το σεξ μετά το παιδίΠολλοί γονείς δεν αφήνουν το παιδί από τα μάτια τους για μήνες ολόκληρους. Κι όταν το κάνουν είναι συνήθως για μια υποχρέωση που δεν μπορούν να αποφύγουν, και το μυαλό τους ταξιδεύει συνεχώς στο πώς είναι το παιδί χωρίς αυτούς. Η ζωή του ζευγαριού, όμως, οφείλει να έχει και μια αυτόνομη πορεία. Και δεν χρειάζονται «αναγκαστικές» δικαιολογίες. Αφήστε το παιδί στους γονείς σας ή σε κάποιον που εμπιστεύεστε και… βγείτε ραντεβού. Δεν χρειάζεται ούτε να ξενυχτήσετε, ούτε να ξεφαντώσετε στα μπουζούκια ή σε κλαμπ. Κάντε έναν περίπατο μαζί, δειπνήστε σ’ ένα εστιατόριο, αισθανθείτε και πάλι ζευγάρι κι όχι ως φροντιστές της νέας ζωής. Η διάθεση θα έλθει από μόνη της…
flowmagazine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια