Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η αγάπη των μαθητών της Γ΄Λυκείου Δεμενίκων της Πάτρας

 «Τα παιδιά μας δίδαξαν αγάπη, ήθος και συνέπεια». Με τα λόγια αυτά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Δεμενίκων της Πάτρας κ. Αντώνης Γκόλφης, την απόφαση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου να δώσουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν για την πενθήμερη εκδρομή τους για να γίνει καλά ένας 15χρονος μαθητής, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Μάλιστα, η πράξη αυτή των μαθητών.....

παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς δήλωσαν αποφασισμένοι να δώσουν στην οικογένεια του μαθητή και τα χρήματα που προσέφερε επιχειρηματίας, προκειμένου να μη χάσουν την εκδρομή τους.
Οι μαθητές του λυκείου έμαθαν πριν από λίγες ημέρες, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο που αντιμετωπίζει 15χρονος μαθητής του σχολείου, που νοσηλεύεται ήδη στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκόλφη, ο μαθητής θα πρέπει να διακομισθεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση. Όμως για τη νοσηλεία θα απαιτηθεί μεγάλο χρηματικό ποσό, γι’ αυτό και ξεκίνησαν προσπάθειες ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.
Όταν λοιπόν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο 15χρονος μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής τους να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας του 15χρονου.
Στο μεταξύ, όταν επιχειρηματίας πληροφορήθηκε την απόφαση των μαθητών προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα για την πενθήμερη εκδρομή. Οι μαθητές δέχθηκαν την προσφορά, όχι όμως για να πάνε εκδρομή, αλλά για να προσφέρουν και αυτά τα χρήματα στην οικογένεια του ανήλικου μαθητή.
Οπως τονίζει ο κ. Αντώνης Γκόλφης, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι τα Δεμένικα δεν είναι κάποια πλούσια περιοχή και τα χρήματα για την πραγματοποίηση της εκδρομής συγκεντρώθηκαν κυριολεκτικά από το υστέρημα οικογενειών που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε μεγαλείο ψυχής την απόφαση των μαθητών να προσφέρουν τα χρήματα της εκδρομής. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτά τα παιδιά δείχνουν το μέλλον της χώρας, αλλά και τη δουλειά που γίνεται καθημερινά μέσα στα σχολεία.
Προσφορά δύο πολιτώνΟμως οι πράξεις αλληλεγγύης στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας έχουν και συνέχεια. Ειδικότερα, δύο πολίτες της Πάτρας πρόσφεραν προ ημερών στον δήμο το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, με στόχο να στηρίξουν την καθημερινή παροχή ενός δωρεάν κουλουριού στους μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι επιταγές από τους δύο πολίτες, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δόθηκαν στον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και στη συνέχεια παραδόθηκαν στις σχολικές επιτροπές. Ο κ. Δημαράς ευχαρίστησε θερμά τους δύο πολίτες για την κίνησή τους, την ευαισθησία και την ανθρωπιά που επιδεικνύουν και ευχήθηκε η πράξη τους να βρει μιμητές.
TessaBle


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια