Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Σπίτι του ηθοποιού

Το όνειρο της Αννας Φόνσου έγινε πραγματικότητα!
Το «Σπίτι του ηθοποιού» που θα φιλοξενεί καλλιτέχνες με προβλήματα επιβίωσης, μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας και προσωπικού μόχθου της γνωστής πρωταγωνίστριας άνοιξε τις πύλες του.
Στους πρώτους ενοίκους του ανήκει ο Ανδρέας Μπάρκουλης με την οικογένειά του, ο οποίος μετακόμισε στον....

χώρο, αφού δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα στο σπίτι που ενοικίαζε.
Το εξαώροφο κτίριο της οδού Παναθηναίων στα Κάτω Πατήσια ήταν προχθές κατάφωτο και γεμάτο κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προεδρείου του ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού» να παραστεί στα εγκαίνιά του.
Ολοι οι παρευρισκόμενοι, κυρίως ηθοποιοί από τις παλαιότερες γενιές του κλάδου (αλήθεια, οι νεότεροι δεν ήταν... προσκεκλημένοι;), με το που έφταναν εδώ έμεναν εκστατικοί με την άκρως εικαστική εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του.
Η ίδια εντύπωση κυριαρχούσε με το που έμπαινες μέσα, από το ισόγειο όπου είναι το καφενείο μέχρι τον τελευταίο όροφο που σε βγάζει σε μια όμορφη βεράντα. «Ολα εδώ... φωνάζουν πως είναι φτιαγμένα με πολύ γούστο από κάποιο καλλιτεχνικό χέρι» έλεγαν όσοι από τους προσκεκλημένους είχαν την περιέργεια να ανεβούν έως την ταράτσα για να γνωρίσουν τους πραγματικά πολύ όμορφους εσωτερικούς χώρους του.
Κάθε όροφος φέρει και το όνομα ενός θρυλικού προσώπου του καλλιτεχνικού χώρου: Κατερίνα Ανδρεάδη (1ος όροφος), Αλέκος Αλεξανδράκης (2ος όροφος), Ελλη Λαμπέτη (3ος όροφος), Τζένη Καρέζη (4ος όροφος), Μελίνα Μερκούρη (5ος όροφος), Αλίκη Βουγιουκλάκη (6ος όροφος). 
Αξίζει να τονίσουμε πως στον 4ο όροφο βρίσκεται ο χώρος που φιλοξενεί τον Ανδρέα Μπάρκουλη, τη σύζυγό του Μαρία και τον γιο τους Νικόλα. Με τον φακό της «Espresso» μπήκαμε στον χώρο και συναντήσαμε τον Νικολάκη, ο οποίος ήταν στο δωμάτιό του και έπαιζε με τρεις φίλους που έχει ήδη αποκτήσει από το γειτονικό σχολείο στο οποίο έχει γραφτεί.
Ο Μπάρκουλης τζούνιορ έδειχνε πολύ χαρούμενος για την καλή παρέα του. Την ίδια διάθεση όμως δεν είχε και η Μαρία Μπάρκουλη, την οποία συναντήσαμε έξω από το καφενείο να μιλάει με ηθοποιούς.
Η γυναίκα που στέκεται βράχος στο πλευρό του θρυλικού πρωταγωνιστή, μόλις μας είδε ξέσπασε σε κλάσματα: «Την Παρασκευή ήρθαν και πήραν από τον Ανδρέα τις φιάλες με το οξυγόνο γιατί δεν είχαμε να πληρώσουμε 200 ευρώ» μας αποκάλυψε.
Ωστόσο, όλοι όσοι ήταν εκεί τη χαιρετούσαν εγκάρδια και της εξέφραζαν τη στήριξή τους. Ανάμεσά τους ήταν οι Μιμή Ντενίση, Μάρθα Καραγιάννη, Ρίκα Διαλυνά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Μπέτυ Βαλάση, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ντίνος Καρύδης, Νόρα Κατσέλη, Ζάχος Χατζηφωτίου, Δημήτρης Κολλάτος, Γιώργος Μεσσάλας, Δημήτρης Πιατάς, Ελένη Ράντου και πάρα πολλοί άλλοι ηθοποιοί, καθώς και απλοί άνθρωποι από τη γειτονιά (μεταξύ αυτών και αλλοδαποί), οι οποίοι... τίμησαν δεόντως τους μπουφέδες.
Παρών θα είναι και ο περίφημος Κατσουλίνος στα 80 του χρόνια
Σε όλη  τη διάρκεια της εκδήλωσης καθόταν στο καφενείο που βρίσκεται στο ισόγειο μια γνώριμη φυσιογνωμία... Ηταν ο ηθοποιός Κατσουλίνος (κατά κόσμον Βαγγέλης Κομματάς), τον οποίο οι νεότεροι γνώρισαν πριν από μερικά χρόνια μέσα από μια τηλεοπτική διαφήμιση τράπεζας, στην οποία πρωταγωνιστούσε. Ο 80χρονος Κατσουλίνος ήταν στο ίδιο τραπέζι με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και η... παρέα τους δεν ήταν καθόλου τυχαία. Οπως μάθαμε, ο παλιός ηθοποιός είναι κι εκείνος ένοικος στο «Σπίτι του ηθοποιού», αφού πριν από δύο χρόνια πέρασε δύσκολες στιγμές αναζητώντας στέγη. Προσωρινά είχε βρει έναν μικρό χώρο στην Ελευσίνα χάρη σε έναν ντόπιο φιλάνθρωπο κι εκείνος -ως δείγμα ευγνωμοσύνης- περιποιούνταν τον κήπο και τις αυλές του σπιτιού.
Αίσθηση έκανε η παρουσία του γοητευτικού «Ντελικανή» του σινεμά, του Αλκη Γιαννακά
Απ' όλους τους ηθοποιούς που έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια ο Αλκης Γιαννακάς ήταν εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση, και αυτό γιατί έχουμε να τον δούμε σε δημόσια εμφάνιση τριάντα χρόνια και βάλε... Ο «Ντελικανής»της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά, που είχε γοητεύσει τα κορίτσια της δεκαετίας του '60, απέφυγε διακριτικά τα φλας, τηρώντας τη γνώριμη στάση του να απέχει από τη δημοσιότητα. Ωστόσο για χάρη της Ματούλας (είναι φίλη του από παλιά) έκανε μια εξαίρεση και όπως βλέπετε στη φωτογραφία μας, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, παραμένει ένας γοητευτικός άντρας. Στην εκδήλωση ήταν με την κόρη του που επίσης είναι μια κούκλα.
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια