Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το τσάι του Ολύμπου

Μια νέα ελπίδα για την ανάπτυξη όλης της περιοχής της Ελασσόνας...φυτρώνει στους πρόποδες του Ολύμπου.
Το τσάι Ολύμπου, ένα αυτοφυές, αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό, το οποίο θα μπορούσε να δώσει δουλειές σε νέους της περιοχής, μέσω της συμβολαιακής γεωργίας.
Σε πρώτη φάση, το σχέδιο που προωθούν οι φορείς της Ελασσόνας προβλέπει η παραγωγή του προϊόντος να γίνεται ελεγχόμενα, σε αγροτεμάχια που γειτνιάζουν με το αυτοφυές τσάι και με γνώμονα πάντα την προστασία του άγριου τσαγιού και του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ μπορεί να ακολουθήσει η καλλιέργεια βοτάνων, αρωματικών φυτών αλλά και μελιού.
Για το σκοπό αυτό έχουν αρχίσει επαφές με συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία αλλά και Πανεπιστήμια, για την απόκτηση τεχνογνωσίας.
Πρόκειται για εταιρεία η οποία διακρίνεται στη θεμελιώδη και εφαρμοσμένη έρευνα στα φυσικά προϊόντα και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, σε συνεργασία με ελληνικά και διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Επίκειται η διοργάνωση ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών της επαρχίας.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Λάρισας Αθ. Παϊδή "είναι μια ευκαιρία να αξιοποιηθεί η πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής σε συνδυασμό με το όνομα του μυθικού βουνού 'Ολυμπος.
Στον Όλυμπο, πέρα από την ομορφιά και τους μύθους, κρύβονται και εκατομμύρια ευρώ μάρκετινγκ μόνο στο όνομά του.
Πιστεύουμε ότι εάν ευδοκιμήσει το σχέδιο αυτό, θα αποτελέσει μια θετική διέξοδο για την περιοχή Ελασσόνας και ένα ακόμη βήμα προς την στρατηγική ανάπτυξης, που θέλουν να είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Η Ελασσόνα πρέπει να γίνει γνωστή σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στους πρόποδες του Ολύμπου".
Δ. Χατζηευθυμίου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια