Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Δημήτριος Σαρακάκης απεβίωσε 1923-2013

Ο ισχυρός άντρας στο χώρο του αυτοκινήτου απεβίωσε το Σάββατο
Ο Δημήτριος Σαρακάκης απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών, αφήνοντας φτωχότερο το χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Ο Δημήτριος Σαρακάκης ήταν πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο οποίος σήμερα εκπροσωπεί στην Ελλάδα....

12 μάρκες αυτοκινήτων.

Υπήρξε συνεχιστής του οράματος του πατέρα του και ιδρυτή του ομίλου, Ιωάννη Σαρακάκη, ενώ από το 1977 που ανέλαβε τη θέση του προέδρου συνέβαλε δυναμικά στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Ο Δημήτριος I. Σαρακάκης γεννήθηκε το 1923 στη Θεσσαλονίκη από πατέρα Μικρασιάτη και μητέρα Κωνσταντινοπολίτισα.

Παντρεύτηκε την Αναστασία Σαρακάκη με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: τον Ιωάννη, τον Δημήτρη/Φραγκίσκο και τον Αλέξανδρο, οι οποίοι αποτελούν σήμερα το βασικό πυρήνα της διοίκησης του ομίλου και ασχολούνται ενεργά με τις δραστηριότητες των εταιρειών.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Γραμματίδης δήλωσε για το θάνατο του Τάκη Σαρακάκη: «Απεβίωσε ένας ακόμα μεγάλος ευπατρίδης, ο Τάκης Σαρακάκης, τελευταίος των ιδρυτών του μεγάλου ομίλου, που προσέφερε πολλά στην ελληνική επιχειρηματικότητα».

«Ο Τάκης Σαρακάκης, υπήρξε σεμνός, μετριοπαθής, οργανωτικός και μετέδιδε πνεύμα εργατικότητας και ευθύνης στα στελέχη του. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και η απώλεια του έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη της προσφοράς τέτοιων πατριωτών.

Αφήνει πίσω του τρεις εξαίρετους διαδόχους τον Ιωάννη, τον Δημήτρη/Φραγκίσκο και τον Αλέξανδρο, που διέπονται από τα ίδια χαρίσματα με εκείνα του πατέρα τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια