Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βήματα δημιουργίας εγγράφου με το WORD 7

(ελληνική έκδοση)

1.     Άνοιγμα νέου εγγράφου (Αρχείο/Δημιουργία) ή υπάρχοντος εγγράφου για τροποποίησή του (Αρχαίο/Άνοιγμα).
2.     Πληκτρολόγηση του κειμένου του νέου εγγράφου ή τροποποίησή του υπάρχοντος. Κατά την πληκτρολόγηση ακολουθούνται οι εξής κανόνες:

- Αριστερή στοίχιση κειμένου
- Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το SPACE (κενό) για στοίχιση του κειμένου. Πατάμε 1 SPACE μόνο για χωρισμό των λέξεων και μετά από τελεία, κόμμα κ. λ. π. τα σημεία στίξεις, οι παρενθέσεις, τα εισαγωγικά κ .λ. π. να είναι κολλημένα στην προηγούμενη ή στην προηγούμενη (αναλόγως) λέξη.
- ENTER   μόνον για αλλαγή παραγράφου. Για αλλαγή γραμμής χωρίς να αλλάξει η παράγραφος (π. χ. σε περίπτωση ποιημάτων):SHIFT+ENTER
-Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ παύλες για χωρισμό των λέξεων στο τέλος της γραμμής (ο συλλαβισμός γίνεται αυτόματα από το WORD).
3.     Διόρθωση των ορθογραφικών λαθών που έχουν εντοπισθεί (με κόκκινη υπογράμμιση) κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης (πρέπει να γίνει επιλογή <<Ορθογραφικός έλεγχος κατά την πληκτρολόγηση>>            από τα Εργαλεία/Επιλογές…/Ορθογραφία & Γραμματική) και εφαρμογή συλλαβισμού (Εργαλεία/Γλώσσα/Συλλαβισμός…)
4.     Αποθήκευση για υπάρχον έγγραφο ή Αποθήκευση ως... για νέο έγγραφο ή σε άλλη θέση. Πρέπει να δοθεί όχι μόνο το όνομα, αλλά και η θέση του αρχείου στο δίσκο, αν είναι διαφορετική από τη C:\Τα έγγραφά μου.
5.     Μορφοποίηση του εγγράφου με την εξής σειρά:
- Συνολική (Αρχείο\Διαμόρφωση σελίδας…κλπ)
- Κατά ενότητες (αν υπάρχουν)
- Κατά παραγράφους
- Κατά λέξεις ή και μεμονωμένους χαρακτήρες
6.     Αποθήκευση του τελικού εγγράφου (πάτημα του κουμπιού < από τα αριστερά στη βασική εργαλειοθήκη που αντιστοιχεί σε Γρήγορη Αποθήκευση).
7.     Προεπισκόπηση εκτύπωσης και Εκτύπωση…
8.     Έλεγχος του τυπωμένου εγγράφου και τελική Αποθήκευση.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Συνιστάται να δίνεται από την αρχή της πληκτρολόγησης το όνομα και η θέση του εγγράφου και στη συνέχεια να πατιέται 5-10 λεπτά το κουμπί της Γρήγορης Αποθήκευσης ώστε να μη χαθεί –σε περίπτωση πτώσης τάσης ή άλλης βλάβης –η δουλεία που έχει γίνει στο ενδιάμεσο. Σύμβολα-Ειδικοί χαρακτήρες με χρήση του αριστερού ALT και του αριθμητικού πληκτρολογίου.
Παραδείγματα:

Ϊ:ALT+0192     ΰ:ALT+0224


±: ALT+0177     ‰: ALT+0137

 

ARIS H.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια