Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Umm Qarn: ξενοδοχείο έξι αστέρων για... άλογα

Λειτουργεί σαν φάρμα αναπαραγωγής αλόγων κούρσας
Το ξενοδοχείο Umm Qarn Stud Farm του Κατάρ διαθέτει μεγαλοπρεπή μαρμάρινη είσοδο, διακοσμημένη με έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο, γυμναστήριο, πισίνα, σολάριουμ και εστιατόριο με διεθνή κουζίνα και ορθώνεται μέσα στην έρημο σαν αραβικός πύργος. Όμως πίσω από τις χρυσοποίκιλτες πόρτες, δεν ξεκουράζονται...

μέλη του διεθνούς τζετ σετ, αλλά άλογα.
Στην πραγματικότητα το ξενοδοχείο λειτουργεί σαν φάρμα αναπαραγωγής μερικών από τα πιο ακριβά και σίγουρα πιο επιτυχημένα άλογα κούρσας στον κόσμο. ιδιοκτήτης του είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Αμπντάλα Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και στεγάζει περίπου 60 άλογα-πρωταθλητές που είτε προπονούνται για τον επόμενο διαγωνισμό με έπαθλα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είτε χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή της επόμενης γενιάς νικητών.
Ένας από αυτούς τους πρωταθλητές, ο αραβικός επιβήτορας ονόματι Ταμπαράκ, κέρδισε τον πιο φημισμένο αγώνα του Κατάρ, «Το Ξίφος του Εμίρη» αποκτώντας έτσι τον έκτο σερί τίτλο του, αλλά και 550.000 δολάρια. Αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία είναι φυσικά η εκπληκτική γενεαλογία του Ταμπαράκ, αλλά και μια ολόκληρη ομάδα διατροφολόγων, προπονητών, εκπαιδευτών και επιστημόνων που ουσιαστικά επανεφευρίσκουν πώς ανατρέφεται ένας πρωταθλητής επιβήτορας.
Για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν ως και τους 45 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα άλογα κολυμπούν στην πισίνα, ενώ το βράδυ που η θερμοκρασία πέφτει ως και κάτω από το μηδέν, κάνουν σολάριουμ και αναπαύονται σε θερμαινόμενους στάβλους. Η διατροφή του αποτελείται από ειδικές τροφές γαλλικής προέλευσης και φυσικά τα καλύτερα φρέσκα λαχανικά.
Στο Κατάρ, τα χρήματα δεν λείπουν και έτσι οι πολυάριθμες πηγές που απαιτούνται για να διατηρείται μια πράσινη όαση εν μέσω της ερήμου ξοδεύονται μετά χαράς, αλλά παράλληλα πιάνουν και τόπο: το Ουμ Καμ αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη φήμη για τα αποτελέσματα των ενοίκων του σε ιππικούς αγώνες.



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια