Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Πάπας στην ενθρόνιση ευλογεί έναν ανάπηρο

Με λαμπρότητα αλλά και με απλότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου το πρωί της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Ντυμένος με λευκά άμφια, ο Πάπας ζήτησε από τους πιστούς και τους ηγέτες στον κόσμο να προστατεύσουν τους φτωχούς και τα Δημιουργήματα του Θεού.
Στην τελετή προσήλθαν....

εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί και πάνω από τριάντα αρχηγοί κρατών και θρησκευτικοί ηγέτες. Ιστορικής μάλιστα σημασίας ήταν και η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τελετή ενθρόνισης.
Νωρίτερα το πρωί, ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου με ειδικό όχημα.
Μάλιστα, παρεξέκλινε του παπικού πρωτοκόλλου όταν άκουσε το πλήθος να τον ζητωκραυγάζει.
Με ιδιαίτερο αυθορμητισμό πλησίασε τους πιστούς, που περίμεναν πίσω από τα κιγκλιδώματα, τους χαιρέτισε και τους ευλόγησε, φίλησε τα κεφάλια των παιδιών που οι φρουροί τοποθέτησαν στην αγκαλιά του, ενώ πλησίασε έναν ανάπηρο τον φίλησε και τον ευλόγησε.
Πρόκειται για μια κίνηση, με την οποία ο πάπας Φραγκίσκος θέλει από την πρώτη κιόλας μέρα, να δείξει ότι επιθυμεί μια πραγματική επαφή με τον κόσμο.
Καθ' όλη τη διάρκεια, βέβαια, σωματοφύλακες βρίσκονταν γύρω του ώστε να τον προστατεύσουν από οποιοδήποτε απρόβλεπτο ενδεχόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια