Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγίες κατασκευής χαρταετού

Οδηγίες κατασκευής χαρταετού
Υλικά:
* 3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα.
* Χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον.
* Γερό σπάγκο
* Λεπτό σύρμα
* Κολλητική ταινία
*Χρωματιστά χαρτιά για την ουρά  

Κατασκευή:
Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνετε δύο μικρές εγκοπές. Δένετε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνετε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται:
Οδηγίες κατασκευής χαρταετούΣτην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνετε γερά το σύρμα, και το περνάτε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχετε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζετε όπως θα γυρίζετε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχετε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάτε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό και το κόβετε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών:
Σε αυτό το σημείο, μπορείτε ν αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να διακοσμήσετε την επιφάνεια του χαρτιού όπως σας αρέσει, έτσι ώστε να έχετε έναν μοναδικό χαρταετό.
Μπορείτε να κολλήσετε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσετε τη σημαία της αγαπημένης σας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζετε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζετε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλάτε με κολλητική ταινία.
Σε δύο άκρα στερεώνετε σπάγκο, για να δέσετε στην μέση του την ουρά.
Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού.
Την ουρά μπορείτε να την κατασκευάσετε από λωρίδες που θα έχετε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένετε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15 - 20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσατε την ουρά, δένετε τα ζύγια.
Εδώ πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα.
Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.
Τα ζύγια είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στα άκρα και που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένεται ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.
Τέλος βρίσκετε ένα πλάτωμα μακρυά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζετε τον χαρταετό σας κόντρα στον άνεμο και .....ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ !!!!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια