Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Κ Μαρούσης επιμένει ελληνικά

Η ιστορική επιχείρηση λανσάρει τα δικά της προϊόντα και «ποντάρει» στις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου
Είκοσι δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ιστορικό κατάστημα «Κ. Μαρούσης» στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ακολούθησαν τη δολοφονία του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα και έπειτα από.... 
απίστευτες περιπέτειες, η ιστορική επιχείρηση λανσάρει πια τα δικά της, made in Greece, πουκάμισα και «ποντάρει» στις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου.

Η «Κ. Μαρούσης», η οποία στεγάζεται στο Empoli Outlet της Νέας Ιωνίας Αττικής, εδώ και έναν μήνα έχει προχωρήσει στο λανσάρισμα του δικού της ομώνυμου brand name στο ανδρικό πουκάμισο, το οποίο παράγεται εξ ολοκλήρου στην Αθήνα, αποτελείται κατά 100% από βαμβάκι και πωλείται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

 Ο 38χρονος κ. Κωνσταντίνος Μαρούσης, ο οποίος πλέον έχει τα ηνία της επιχείρησης, λέει στο «Βήμα» ότι όλα ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου 2012, όταν τον κάλεσε ο πατέρας του και του είπε: «Εγώ βρήκα την άκρη. Τώρα τρέξτε το μόνοι σας». «Εμείς κάνουμε το σχέδιο διότι ξέρουμε τι θέλει η αγορά. Αγοράζουμε καλό ύφασμα από την Ευρώπη και τα πουκάμισα παράγονται στην Αθήνα. Οι τιμές για ελληνικό προϊόν είναι λογικότατες, αφού φθάνουν τα 32 ευρώ» σημειώνει.

Και τι λένε οι πελάτες; «Ηδη ο κόσμος βλέπει το ελληνικό πουκάμισο με μεγάλη ικανοποίηση. Άλλωστε έχουμε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την πελατεία μας. Η εμπιστοσύνη είναι που οδηγεί τον κόσμο να τα αγοράζει και απετέλεσε το κίνητρο για να λανσάρουμε τα ελληνικά πουκάμισα "Κ. Μαρούσης"» υπογραμμίζει ο 38χρονος επιχειρηματίας. «Θέλει θάρρος και τόλμη για να κάνουμε ελληνική παραγωγή» σημειώνει ο πατέρας του. «Και θυμό» συμπληρώνει ο γιος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον 38χρονο επιχειρηματία, το ηλεκτρονικό κατάστημά τους (www.kmaroussis.gr) φέρνει πια πελατεία, ενώ έχει ενισχυθεί με ισχυρό after sales service.
 «Αν θέλεις κοστούμι, θα σου το φέρω στο σπίτι να το δοκιμάσεις» λέει. Συν τοις άλλοις η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ράψουν το δικό τους πουκάμισο επιλέγοντας ευρωπαϊκά υφάσματα σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. «Σε λίγες ημέρες η ιστοσελίδα μας θα δίνει τη δυνατότητα να περνάς τις διαστάσεις σου και να φτιάχνεις το δικό σου πουκάμισο» συμπληρώνει.

«Η ζωή παίζεται μέσα σε μισό λεπτό»
Αναπόφευκτα η συζήτηση πηγαίνει πίσω, στη 10η Ιανουαρίου 1991, όταν η «Κ. Μαρούσης» καταστράφηκε.
 «Η εμπειρία μού έδειξε ότι η ζωή παίζεται σε μισό λεπτό. Είδα το μαγαζί μου να καίγεται, πήγα σπίτι, ήπια ουίσκι και πήρα ηρεμιστικά χαπάκια.
 Σκεφτόμουν τις υποχρεώσεις και το οικονομικό μου άνοιγμα. Στις 4 το πρωί έφυγα και πήγα στο αγαπημένο μου στέκι στην Ομόνοια για να δω αν θα συνεχίσω στη ζωή ή αν θα αυτοκτονήσω. Το μυαλό μου ήταν θολό, όμως αποφάσισα να συνεχίσω, με ό,τι συνέπειες είχε αυτή η απόφαση. Δύο φορές μπήκα στη φυλακή με αυτεπάγγελτη διαδικασία για χρέη»
σημειώνει ο κ. Δημήτρης Μαρούσης.

Παρ' όλο που από το 1991 έχει εκδοθεί σειρά υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες χορηγείται στην «Κ. Μαρούσης» η εγγύηση του Δημοσίου προκειμένου να λάβει δάνειο για την ανασυγκρότησή της, καμία τράπεζα δεν έχει χορηγήσει δάνεια στην επιχείρηση.
Του Αχιλλέα Χεκιμόγλου
ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια