Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα μυστικά της μάσκαρας

Από όλες τις αποχρώσεις η μαύρη μάσκαρα είναι η πιο αγαπημένη των γυναικών και η μόνη που ταιριάζει εξίσου με όλα τα στιλ και όλα τα λουκ, από το πιο φυσικό μέχρι το πιο επιτηδευμένο.
Η προηγμένη κοσμετολογία διαθέτει πλέον προϊόντα που λύνουν κάθε πρόβλημα και διευκολύνουν το μακιγιάζ αφού προσθέτουν....

μήκος, χαρίζουν έξτρα όγκο, κάνουν τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο καμπυλωτές ή ακόμα και δονούνται ώστε να απλώνονται ομοιόμορφα και να μη σχηματίζουν "γρομπουλάκια" ή μουντζούρες.
Με τη βοήθειά τους, οι οίκοι καλλυντικών Lancome και Estee Lauder, που
πρωτολάνσαραν τη δονούμενη μάσκα στη βιομηχανία της ομορφιάς, υπόσχονται ότι δεν θα καταλήξετε ποτέ να μοιάζετε με panda! Βέβαια, υπάρχουν και οι αδιάβροχες μάσκαρα για τις ευσυγκίνητες και τις μακρινές ακόμα καλοκαιρινές διακοπές.  

Smart use
Αρκεί μια πινελιά μάσκαρα για να μεταμορφώσετε το βλέμμα σας, αλλά για πιο σαγηνευτικό λουκ επενδύστε στο πλήρες μακιγιάζ των ματιών με σκιά και μολύβι περιγράμματος ή eyeliner. Η μάσκαρα "φοριέται" τελευταία κυρίως στις άνω βλεφαρίδες και χρειάζονται τουλάχιστον δύο "χέρια". Μην περιμένετε, όμως, να στεγνώσει το πρώτο, απλώστε απευθείας το δεύτερο για πιο ομοιόμορφη εφαρμογή. Αν θέλετε απλά να χαρίσετε βάθος στο βλέμμα χωρίς να φαίνεστε μακιγιαρισμένη, απλώστε δύο στρώσεις μπορντό μάσκαρα στις βλεφαρίδες και συνδυάστε τη με καφέ μολύβι περιγράμματος στο εσωτερικό των ματιών.  

Ψεύτικες βλεφαρίδες για βλέμμα που ...σκοτώνει.
Extensions στα μαλλιά κάνετε, γιατί λοιπόν όχι και στις βλεφαρίδες. Αν θέλετε πραγματικά βλεφαρίδες μέχρι τον ουρανό που θυμίζουν τις femme fatales του κινηματογράφου (σαν τη θρυλική Τζίλντα - Ρίτα Χέιγουορθ), πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ψεύτικες βλεφαρίδες. Θα τις βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών σε natural εκδοχές ή σε στιλ που παραπέμπει στα Φολί Μπερζέρ, αφού είναι "διακοσμημένες" με στρας!. Επιλέξτε τις faux βλεφαρίδες του στιλ που σας ταιριάζουν και ψαλιδίστε τις για να μοιάσουν με τις δικές σας. Επίσης, καμπυλώστε τις φυσικές σας βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας με προσοχή το ειδικό ψαλιδάκι. Με την ειδική κόλλα, κολλήστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στην άκρη του άνω βλεφάρου και κάντε από πάνω το μακιγιάζ. Το last touch θα το προσφέρει μια στρώση μάσκαρα.  

Cil painting
Αν βαρεθήκατε να φοράτε μάσκαρα ή ψεύτικες βλεφαρίδες, υπάρχει και ο μόνιμος χρωματισμός τους, κάτι σαν το bady tattoo, που γίνεται επίσης και στα φρύδια (και στα χείλη, αλλά αυτό αφορά άλλο θέμα). Το αποτέλεσμα διαρκεί βέβαια μερικούς μήνες - δεν είναι μόνιμο - αλλά σας γλυτώνει από το καθημερινό μακιγιάζ!  

Demake-up tips
* Αν χρησιμοποιήστε αμυγδαλέλαιο σαν γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ για τις βλεφαρίδες, είναι εξαιρετικό.
* Μην τρίβετε τα μάτια σας με το βαμβάκι, γιατί έτσι "μαδούν" οι βλεφαρίδες. Μουλιάστε τις με το προϊόν ντεμακιγιάζ και μετά σκουπίστε τις απαλά.
* Αν φοράτε φακούς επαφής ή έχετε ευαίσθητα μάτια, προτιμήστε τα "νερένια" eau ντεμακιγιάζ που έχουν υποαλλεργική σύνθεση.
* Πριν κοιμηθείτε, απλώστε στις βλεφαρίδες δαφνέλαιο. Είναι μια παλιά συνταγή της γιαγιάς που ακόμα αποδεικνύεται χρυσή.
GLAM

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια