Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεγάλη Σαρακοστή

Μεγάλη Σαρακοστή
Η Μεγάλη Σαρακοστή καθιερώθηκε τον 4ο αιώνα.
Η αρχική της διάρκεια ήταν έξι εβδομάδες, ενώ αργότερα, προστέθηκε και μια εβδομάδα.
Έτσι η Μεγάλη Σαρακοστή ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο.
Μεγάλη Σαρακοστή sarakosti
Ναι μεν είναι περίοδος νηστείας αλλά είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης από τις γαστρονομικές καταχρήσεις.
Με την προϋπόθεση ότι θα καταναλώσουμε τα νηστίσιμα εδέσματα με μέτρο ώστε να μην κινδυνεύουμε ειδικά την Καθαρά Δευτέρα. Σαράντα ημέρες νηστεία
Η νηστεία κάνει καλό, με την προϋπόθεση ότι θα προσέξουμε τους συνδυασμούς των τροφών και βεβαίως δεν θα πέσουμε με τα μούτρα στο ψητό αμέσως μετά.
Στις ημέρες της Σαρακοστής υψώνουμε ένα "φρούριο" στη λαιμαργία, τις βδελυρές σκέψεις, τα άσχημα λόγια και τις ανήθικες πράξεις.
Μεγάλη Σαρακοστή
Δεν τρώμε:
κρέας, γαλακτοκομικά, αβγά και ελαιόλαδο.
Μόνο στις 25 Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων τρώμε τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και ελαιόλαδο επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Όσπρια, φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά, χόρτα, πατάτες και περιστασιακά ζυμαρικά, χαλβάς και παστέλι.
Λίγο κρασί με το φαγητό επιτρέπεται αν θέλουμε να λέμε ότι νηστεύουμε.
Η αποχή από τα κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη και πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες σημαίνει πολλά για τον οργανισμό μας.
Βέβαια εάν η νηστεία δεν εφαρμόζεται σωστά, αν αποφεύγουμε δηλαδή συγκεκριμένα τρόφιμα και δεν επιλέγουμε τους σωστούς συνδυασμούς, στερούμε τον οργανισμός μας από αναγκαία συστατικά και αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία μας.
Η Σαρακοστή και η Μεσογειακή διατροφή είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες μιας και συμπίπτουν με τις αρχές της σωστής διατροφής.
Εάν όμως νηστέψουμε απλώς για να πούμε ότι νηστέψαμε και μετά ορμίσουμε σε λουκούλλεια γεύματα, θα δούμε τα κιλά να παίρνουν την ανιούσα και μαζί με αυτά πίεση, τριγλυκερίδια και χοληστερόλη να φτάνουν στα ύψη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια