Πρόκειται για ένα μαγικό υλικό που είναι τόσο απλό κι όμως ξετρελαίνει όλα τα παιδιά.
Από 3 ετών και πάνω το παιδί είναι έτοιμο να έρθει σε επαφή με την πλαστελίνη.
Πάντα όμως οι γονείς έχουμε την έννοια, μήπως το παιδί τη βάλει στο στόμα του βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του.
Ταυτόχορνα είναι ένα υλικό που ξεραίνεται γρήγορα και χρειάζεται αντικατάσταση συχνά, κάτι που κοστίζει.
Αρκούν λοιπόν αυτοί οι δύο καλοί λόγοι για να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πλαστελίνη.
Υλικά (Χωρίς μαγείρεμα)
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα κρύο νερό
1 κούπα αλάτι
2 κ/σ λάδι φυτικό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζυμώστε το μέχρι να δημιουργηθεί η σωστή σύσταση. Προσθέστε λίγο άρωμα βανίλιας για να μυρίζουν όμορφα.
Ή με μαγείρεμα
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό
2 κ.γλ κρεμμόριο (cream of tartar)
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ αλάτι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το περιεχόμενο μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. Βγάλτε το και βάλτε το σε ένα δίσκο κοπής. Όταν έχει κρυώσει και μπορείτε να το πιάσετε, αρχίστε να το ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί η όψη πλαστελίνης.
Τip: Και στις δύο περιπτώσεις, φυλάξτε τη ζύμη μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένα κουτάκια ώστε να μην ξεραθεί.
Από 3 ετών και πάνω το παιδί είναι έτοιμο να έρθει σε επαφή με την πλαστελίνη.
Πάντα όμως οι γονείς έχουμε την έννοια, μήπως το παιδί τη βάλει στο στόμα του βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του.
Ταυτόχορνα είναι ένα υλικό που ξεραίνεται γρήγορα και χρειάζεται αντικατάσταση συχνά, κάτι που κοστίζει.
Αρκούν λοιπόν αυτοί οι δύο καλοί λόγοι για να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πλαστελίνη.
Υλικά (Χωρίς μαγείρεμα)
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα κρύο νερό
1 κούπα αλάτι
2 κ/σ λάδι φυτικό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζυμώστε το μέχρι να δημιουργηθεί η σωστή σύσταση. Προσθέστε λίγο άρωμα βανίλιας για να μυρίζουν όμορφα.
Ή με μαγείρεμα
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό
2 κ.γλ κρεμμόριο (cream of tartar)
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ αλάτι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το περιεχόμενο μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. Βγάλτε το και βάλτε το σε ένα δίσκο κοπής. Όταν έχει κρυώσει και μπορείτε να το πιάσετε, αρχίστε να το ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί η όψη πλαστελίνης.
Τip: Και στις δύο περιπτώσεις, φυλάξτε τη ζύμη μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένα κουτάκια ώστε να μην ξεραθεί.
0 Σχόλια