Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Baba Vanga - баба Ванга 1911-1996 τυφλή προφήτης

Γέννηση: 31 Ιανουαρίου 1911, Στρώμνιτσα, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
Απεβίωσε: 11 Αυγούστου 1996, Σόφια, Βουλγαρία

H Vangelia Pandeva Dimitrova (Baba Vanga)(1911-1996) ήταν μια τυφλή προφήτης, μυστικίστρια και βοτανο-θεραπεύτρια από τη Βουλγαρία.

Κατάφερε να πείσει αρκετούς ανθρώπους ότι είχε υπερφυσικές ικανότητες.
Απέδιδε τις υπερφυσικές της ιδιότητες σε παρουσία πνευμάτων τα οποία επικοινωνούσαν μαζί της.
Δεν ήξερε γραφή ή ανάγνωση και μίλαγε με μια βαριά διάλεκτο έτσι ώστε σε Βουλγάρικες εκπομπές που την παρουσίαζαν χρησιμοποιούνταν υπότιτλοι.
Λέγεται ότι προέβλεψε την πτώση την Σοβιετικής Ένωσης, το ατύχημα στο Τσερνομπίλ, τους δίδυμους πύργους στην Αμερική και την ημερομηνία θανάτου του Στάλιν.
Επίσης προέβλεψε ότι ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει το 2010. .....(έπεσε έξω ή εννοούσε τον οικονομικό πόλεμο;)
 Ήξερε την ακριβή ημερομηνία θανάτου της και είπε ότι ένα 10χρονο κορίτσι στη Γαλλία θα κληρονομούσε το χάρισμα της.
Ο Βασιλιάς της Βουλγαρίας Μπόρις ο 3ος την είχε επισκεφθεί κατά τη διάρκεια του 2ου παγκόσμιου πολέμου και αρκετές φορές είχε εμφανιστεί με τον Τέοντορ Ζίβκοφ και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κομμουνιστικού κόμματος στην κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας.
Μπορεί εμείς να έχουμε τις προφητείες του πατέρα Παΐσιου, οι Βούλγαροι έχουν όμως την τυφλή προφήτη Μπάμπα Βάνγκα, γνωστή και ως «Νοστράδαμο των Βαλκανίων» λόγω των προβλέψεών της που λέγεται ότι είναι ακριβείς σε ένα ποσοστό της τάξεως του 85%.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευαγγελία Πάντεβα Δημίτροβα, πέθανε πριν από 20 χρόνια σε ηλικία 85 ετών στη Βουλγαρία και όμως φέρεται να είχε προβλέψει μεταξύ πολλών άλλων την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους και ένα μεγάλο πόλεμο με τους Μουσουλμάνους που θα ξεκινήσει το 2016.

Η Μπάμπα Βάνγκα έχει μιλήσει για ένα επερχόμενο «μουσουλμανικό πόλεμο» και τη δημιουργία μουσουλμανικού χαλιφάτου στην Ευρώπη με επίκεντρο τη Ρώμη μέχρι το 2043. Η ραγδαία άνοδος του Ισλαμικού Κράτους και η ολοένα μεγαλύτερη απειλή του προς την Ευρώπη έχει κάνει τους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας να πιστεύουν πως η πρόβλεψη της θα βγει αληθινή.

Η Μπάμπα Βάνγκα έχασε την όραση της όταν ήταν δώδεκα ετών σε μια τρομερή καταιγίδα με τυφώνες. Εκείνη υποστήριζε πως τότε της δόθηκε το χάρισμα της ενόρασης και εξελίχθηκε σε σημαντική μορφή για τη Βουλγαρική κοινωνία, ούσα σύμβουλος του τσάρου Μπόρις ΙΙΙ στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και μετέπειτα του κομμουνιστικού κόμματος. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες για να αποπροσανατολίσει πολιτικούς αντιπάλους.
Η φήμη της εξαπλώθηκε ραγδαία και ο θρύλος λέει ότι όταν την επισκέφτηκε ο Χίτλερ αφότου κατέλαβε τη Βουλγαρία του είπε,:
«Άσε την Ρωσία εν ειρήνη! Θα τον χάσεις αυτόν τον πόλεμο!».
Η Vanga υποστήριζε ότι έπαιρνε τις “πληροφορίες” από μία «μη-ανθρώπινη» φωνή.
Υποστήριζε επίσης, ότι οι ζωές από όσους έβλεπε περνούσαν από μπροστά της από την αρχή μέχρι το τέλος σαν ταινία. Ακόμα, είχε πει ότι την είχαν επισκεφτεί εξωγήινοι από τον πλανήτη Vamfim, περιγράφοντάς τους ως «όμορφους και αδύνατους».

Όμως προτού την ανακηρύξετε σαλεμένη, πάρτε υπόψη τις προβλέψεις της από το 1950 κι έπειτα.
«Ψυχρές περιοχές θα γίνουν θερμές… και ηφαίστεια θα ξυπνήσουν. Ένα τεράστιο κύμα θα καλύψει μία μεγάλη ακτή γεμάτη με ανθρώπους και πόλεις και όλα θα εξαφανιστούν κάτω από το νερό».

Παρά τις επιτυχίες της (ερευνητές του πανεπιστημίου της Σόφιας εκτιμούν ότι ήταν ακριβής στο 85% των προβλέψεων της), η δημοτικότητα της στη Ρωσία είναι εν μέρη πεσμένη, λόγω της προφητείας της που προβλέπει ότι η Ρωσία θα ξαναγίνει πάλι μία μεγάλη παγκόσμια δύναμη. Ίσως, η μόνη δύναμη. «Όλα θα λιώσουν, όπως λιώνει ο πάγος. Μόνο ένα πράγμα θα παραμείνει ανέγγιχτο. Η δόξα του Βλαδίμηρου, η δόξα της Ρωσίας… Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία», είπε σε έναν Σοβιετικό συγγραφέα στα τέλη του 70. Δεν διευκρίνισε όμως σε ποιον Βλαδίμηρο αναφερόταν. Στον Λένιν, ή τον Πούτιν.

Ας επιστρέψουμε όμως στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Σύμφωνα με την Vanga η σύγκρουση θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2010 (τι έγινε στην Κορέα; Και πως απάντησαν οι Αμερικανοί;), πρώτα με συμβατικά όπλα και έπειτα με χημικά και πυρηνικά. Με το που μπουν στο παιχνίδι τα πυρηνικά και τα χημικά τα πράγματα θα πάρουν την κατιούσα. Η
ραδιενέργεια θα εξαφανίσει όλη τη χλωρίδα και την πανίδα του βορείου ημισφαιρίου.

Δεν μας έφτανε μόνο αυτό, Μουσουλμάνοι οπλισμένοι με ακόμα περισσότερα χημικά όπλα θα προβούν σε ένα ανελέητο κυνηγητό σε ότι έχει απομείνει στην Ευρώπη.

Μέχρι το 2016, προέβλεψε, ότι η Ευρώπη θα έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη έρημο, με ελάχιστα σημάδια ζωής.

Για το 2088, όταν ο κόσμος θα έχει ξανασταθεί στα πόδια του και με τους Μουσουλμάνους να κυριαρχούν στην Ευρώπη, η Vanga έκανε λόγο και για την απαρχή μίας νέας αρρώστιας. Μία αρρώστια που θα κάνει τους ανθρώπους γέρους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η νόσος αυτή θα ηττηθεί τελικά το 2097.

Η ταινία «ο εξολοθρευτής» γίνεται πραγματικότητα το 2111, όταν οι άνθρωποι θα εξελιχτούν σε ρομποτικά υβρίδια (cyborgs), πράγμα ασήμαντο μπροστά στα γεγονότα του 2183, όταν μία αποικία στον Άρη θα αποκτήσει πυρηνικά και θα διακηρύξει την ανεξαρτησία της από την Γη.

Η λίστα με τις προβλέψεις της συνεχίζει μέχρι το 5079,  όπου είναι και το τέλος του κόσμου. Δεν μας λέει πως, όμως φαίνεται να έχει να κάνει με την ανακάλυψη των συνόρων του διαστήματος τρία χρόνια νωρίτερα και με την επακόλουθη άρνηση(40% θα είναι εναντίον) μίας ριψοκίνδυνης εκστρατείας στο άγνωστο υπερπέραν.

Τι είπε όμως για το 2008 και τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;
Για το 2008, η Vanga είχε προβλέψει ότι,: « δολοφονίες τεσσάρων αρχηγών κρατών και σύγκρουση στην Νότια Ασία, θα είναι μία από τις αιτίες για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της πρόβλεψης, μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη, λίγο έλειψε να υπάρξει σύρραξη μεταξύ των πυρηνικά οπλισμένων κρατών του Πακιστάν και της Ινδίας.
Για το πρώτο, το 2008, υπήρξαν τέσσερις αποτυχημένες δολοφονικές απόπειρες εναντίων παγκοσμίων ηγετών.
*Συγκεκριμένα των αρχηγών του Ανατολικού Τιμόρ, του Αφγανιστάν και των Μαλβίδων. Και μία «συνωμοσία λευκών ρατσιστών» με στόχο την εξολόθρευση του Obama.

Από τις προφητείες της που έχουν απεδείχθη αληθινές μια αφορά στο τσουνάμι του 2004, για το οποίο χαρακτηριστικά είχε προβλέψει πως «ένα τεράστιο κύμα θα καλύψει μια μεγάλη ακτή γεμάτη ανθρώπους και όλα θα εξαφανιστούν κάτω από το νερό. Όλα θα λιώσουν, όπως ο πάγος».

Μια άλλη έχει να κάνει με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους όταν φέρεται να είπε «Τρόμος. Τρόμος. Το αμερικάνικο γένος θα πέσει μετά την επίθεση των ατσάλινων πουλιών».
Η Βάνγκα προέβλεψε επίσης πως η Ευρώπη θα πάψει να υπάρχει τη χρονιά μετά το 2043 και η Γηραιά Ήπειρος, όπως έλεγε, θα γίνει ένας έρημος τόπος σχεδόν άδειος από κάθε είδους ζωή.

Είχε προβλέψει ότι η Αμερική θα έχει και Αφροαμερικανό πρόεδρο. Ωστόσο προειδοποίησε πως θα είναι και ο τελευταίος πρόεδρος των ΗΠΑ.Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι μαύρος αλλά και ο τελευταίος Πρόεδρος μιας και μετά από αυτόν η Αμερική θα καταρρεύσει εξαιτίας μιας θεαματικής οικονομικής κρίσης.

Πριν πεθάνει είπε πως είδε τι θα συμβεί μερικούς αιώνες μπροστά στο μέλλον. Μεταξύ των προφητειών της ήταν ότι μέχρι το 2130 εξωγήινοι θα βοηθήσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό να ζήσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και ότι το 3005 θα γίνει πόλεμος στον Άρη.

Μάλιστα είδε και την καταστροφή της Γης. Τα πάντα στη Γη θα πεθάνουν μέχρι το 3797 όμως μέχρι τότε οι άνθρωποι θα είναι ικανοί να αποικίσουν νέους πλανήτες.
NIKOS M.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια