Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επεισοδιακές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

Αντιμνημονιακά συνθήματα, ένταση, προσαγωγές και ένα αιματηρό επεισόδιο κατά δημοτικού συμβούλου στην Ρόδο, σημειώθηκαν στις επετειακές παρελάσεις ανά τη χώρα, ενώ ομαλά - σε αποκλεισμένο Σύνταγμα - κύλησε η παρέλαση στην Αθήνα, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στην Κύπρο.
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε επί της....

οδού Φιλελλήνων όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα της οργάνωσης "Σπίθα", ο οποίοι διαμαρτύρονταν για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Το δικό του μήνυμα στον Κάρολο Παπούλια έδωσε επίσης ένας ανάπηρος πολέμου, ο οποίος κατά τον παραδοσιακό χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "πρέπει να σταματήσουν τα κουρέματα" και του επέδωσε ένα σημείωμα από τους συμπολεμιστές του. "Ο λαός δεν αντέχει άλλο" του ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αιματηρό επεισόδιο στη Ρόδο
Πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Ρόδο, όπου δημοτικός σύμβουλος δέχτηκε επίθεση με σουγιά από μία γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε σε διαμαρτυρία.

Την επίθεση δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραντζιάς, λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης ενώ η δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συμμετείχε σε συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών που στη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

Το θύμα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Συνθήματα κατά της Γερμανίας
Εν μέσω συνθημάτων στήριξης της Κύπρου και κατά των μνημονίων, με την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη μια ομάδα από την Επιτροπή Πολιτών Φορέων Αρκαδίας είχε αναρτήσει πανό και φώναζε συνθήματα στήριξης της Κύπρου.

Στο Ναύπλιο, ομάδα πολιτών είχε σηκώσει πανό που έγραφε «Όχι στο Δ' Ράιχ» με φωτογραφία της γερμανίδας καγκελάριου και ναζιστικά σύμβολα. Φώναζαν συνεχώς συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, κατά των πολιτικών και υπέρ της Κύπρου, ενώ στο τέλος προσπάθησαν να κινηθούν προς την εξέδρα των επισήμων χωρίς να το κατορθώσουν αφού εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν την παρέλαση.

Ένταση δημιουργήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης στον Πύργο όταν ομάδα πολιτών και σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα.

Κατά την διάρκεια της έντασης, η Αστυνομία προσήγαγε τρία άτομα. Η προσαγωγή τριών τελικά ατόμων ήταν αυτή που ώθησε πολίτες και σπουδαστές να κάνουν πορεία προς το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον Πύργο.

Στην Καλαμάτα, ομάδα πολιτών φώναζαν συνθήματα κατά των μνημονίων και υπέρ της Κύπρου, με πλακάτ και πανό σε όλη την διάρκεια της παρέλασης, που έγινε υπό την αυστηρή εποπτεία δυνάμεων της αστυνομίας. Στο τέλος της παρέλασης και αφού είχαν αποχωρήσει οι επίσημοι, οι πολίτες που διαμαρτύρονταν έκαναν πορεία διαμαρτυρίας.
Ομαλά η παρέλαση στη Ζάκυνθο
Δίχως απρόοπτο πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τους μαθητές και τους προσκόπους που παρέλασαν. Έγινε δοξολογία στην Μητρόπολη Ζακύνθου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις αρχές της Ζακύνθου. 

Στο τέλος των εκδηλώσεων, πορεία διαμαρτυρίας για το σχέδιο "Αθηνά" πραγματοποίησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Ζακύνθου.



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια