Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Star City Africa

Η Νότιος Αφρική και ιδιαίτερα το Κέιπ Τάουν έχει αναδειχτεί ο πιο hot προορισμός για τις διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και τα κινηματογραφιά και τηλεοπτικά συνεργεία του κόσμου.
Όλα έτοιμα;
Φώτα - Κάμερα - Πάμε!
* Η λίστα είναι ατελείωτη...

Ο Μάικλ Ντάγκλας, η Κιμ Μπάσιντζερ, η Σάρον Στόουν, ο Βαλ Κίλμερ, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Σον Κόνερι, η Μαρίζα Τομέι, ο Σίντει Πουατιέ έχουν γυρίσει ταινίες, με
μεγάλες παραγωγές από το Χόλιγουντ, τον Καναδά, την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Ο Σάμιουελ Τζάκσον πρωταγωνιστεί στο "Running Wild", o Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην πρώτη γραμμής ταινία "Ματωμένο Διαμάτη" και ο Νικ Νόλτε γυρνά το 'Birds sing in Kigali" με σενάριο βασισμένο σε μια μικρή ιστορία του Πολωνού συγγραφέα Wojciech Albinski που έχει τώρα ως κατοικία του τη Νότιο Αφρική.
Ο Uwe Boll σκηνοθετεί το "Janiaweed" με θέμα τη γενοκτονία στο Σουδάν, ενώ το "Tsotsi" του Γκάβιν Χουντ, με θέμα τη δράση ενός αρχηγού συμμορίας στο Γιοχάνεσμπουργκ που απέσπασε το βραβείο κοινού στα φεστιβάλ του Εδιμβούργου και του Τορόντο και το Όσκαρ για ξενόγλωσσο σενάριο.
Στον κατάλογο προστίθενται "Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού" με τον Νίκολας Κέιτζ και τον Ίθαν Χοκ, το "More Than Jast a Game", η ιστορία της Makana Football Association και των πολιτικών κρατουμένων στα χρόνια του απαρτχάιντ στο Robben Island, o "Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα", μια ταινία που πραγματεύεται την αλήθεια για την επιτροπή συμφιλιωσης στα μέσα του '90, με τη Ζιλέτ Μπινός και τον Σάμιουελ Τζάκσον, η "Γη βαμμένη με αίμα" με πρωταγωνίστρια τη Χίλαρι Σουάνκ σε ρόλο δικηγόρου ενός πολιτικού ακτιβιστή που ζητά αμνηστία.
Ακολουθούν οι "Πύρινοι Δρόμοι" με τον Τιμ Ρόμπινς και το "Goodbay Bafana" με τον Γκόζεφ Φάινς, για να δώσουν τη θέση τους στο "Τέλος παιχνιδιού" με πρωταγωνιστές τους Γουίλιαμ Χαρτ και Τζόνι Λι Μίλερ, καιτ στην "Amelia" που γυρίστηκε στο Κέιπ Τάουν στο Chapman's Peak, στο φάρο Slangkop κοντά στο Kommetjie και στο Eastern Cape, με πρωταγωνιστές τους Χίλαρι Σουάνκ και Ρίτσαρντ Γκιρ, με θέμα την ζωή της πρώτης γυναίκας πιλότου της Αμερικανίδας Αμέλια Ερχαρτ που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό το 1932.
Η περσινή χρονία αναδείχθηκε εξαιρετικά δημιουργική για το Κέιπ Τάουν, αφού γυρίστηκαν 7 μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές!
Ο "Ανίκητος" με σκηνοθέτη τον Κλιντ Ιστγουντ και πρωταγωνιστές του Μόργκαν Φρίμαν και Ματ Ντέιμον, το "Heaven and Earth" με τον Πιρς Μπρόσναν, ένα ρομαντικό δράμα για την αποικιοκρατική κοινωνία του Κέιπ Τάουν στα 1800 και το "Human Factor" η ταινία για τη νίκη της Νότιας Αφρικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι το 1995, βασισμένη σε βιβλίο που πραγματεύεται ότι ο Νέλσον Μαντέλα και το παιχνίδι αυτό άλλαξαν τον κόσμο. Από τις πιο πρόσφατες παραγωγές είναι η βασισμένη τηλεοπτική σειρά "24" με πρωταγωνιστή τον Κίφερ Σάδερλαντ ως πράκτορας Jack Bauer.
Στο Κέιπ Τάουν, επίσης, έχουν γυριστεί μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, όπως της Peageot, της BMW, της Nivea, των Oreo, της Coca Cola ή της Hansa.
Σαβάνα, έρημος, αμπελώνες και δάση, λευκές παραλίες και απόκρημνες ακτές, με μια πληθώρα διαφορερικών φυλών, μπορούν να "ντουμπλάρουν" περίπου οποιαδήποτε εποχή και οποιοδήποτε μέρος του κόσμου!
Γι αυτό την επόμενη  φορά που θα δείτε μία από αυτές τις ταινίες "χαζέψτε" όσο μπορείτε και τα συγκλονιστικά φυσικά σκηνικά που φιλμογραφούνται...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια