Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Rio Carnival - Καρναβάλι στη Βραζιλία

6 εκατομμύρια συμμετέχοντες, ατελείωτη σάμπα…
13 σχολές σάμπα, 100 εκατομμύρια προφυλακτικά, 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρα, 720 μέτρα ασταμάτητης σάμπα, 17.110 αστυνομικοί, 32.000 δημόσιες τουαλέτες (όσοι "και είναι πολλοί" καταφύγουν στα πεζοδρόμια για την ανάγκη τους κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 563 ρεάλ – Στο 86% η πληρότητα των ξενοδοχείων
Υπολογίζεται πως 300.000 άτομα ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο Ρίο Ντε Ζανέιρο για να παρακολουθήσουν το πιο φαντασμαγορικό καρναβάλι του κόσμου
Αν και το «Καρναβάλι της Σάμπας» είναι τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν της Βραζιλίας, δεν παύει να καθρεφτίζει την ψυχή ενός ολόκληρου λαού και θυμίζει όσο κανένα άλλο
αρχαίες παγανιστικές τελετές.
Οι Βραζιλιάνοι ξεχνούν για λίγο τη φτώχεια, τις έγνοιες και τη μίζερη καθημερινότητα και ξεφαντώνουν χορεύοντας σάμπα.
Το μοναδικό άγχος που επιτρέπουν στον εαυτό τους την περίοδο του καρναβαλιού έχει να κάνει με την... εμφάνισή τους στην παρέλαση και το βραβείο που διεκδικούν όλοι. Επί τέσσερις μέρες και νύχτες ο κόσμος ξεχύνεται χορεύοντας στους δρόμους.
Σημείο αναφοράς το περίφημο Sambodrome, ένα τεράστιο στάδιο που δημιουργήθηκε ειδικά για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.
Εδώ γίνεται και η περίφημη παρέλαση των σχολών της σάμπας, όπου κάθε ομάδα εστιάζει την παρουσίασή της σε ένα συγκεκριμένο θέμα, ιστορικό γεγονός, μύθο ή πρόσωπο.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η παρέλαση που γίνεται στην Avenida Rio Branco.
Η προετοιμασία των σχολών, οι περισσότερες των οποίων αποτελούνται από φτωχούς Βραζιλιάνους των υποβαθμισμένων περιοχών του Ρίο, κρατάει έναν ολόκληρο χρόνο!
Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο 300.000 άτομα ταξιδεύουν στη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν το πιο φαντασμαγορικό καρναβάλι του κόσμου.
Πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια